Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Candidatura actualului președinte al companiei Valeo, Jacques Aschenbroich, la funcția de președinte al Orange, susținută de statul acționar și validată la sfârșitul lunii martie de Consiliul de administrație al grupului de telecomunicații, a primit joi undă verde din partea Adunării generale a acționarilor.
Plecarea forțată a lui Stéphane Richard, CEO al Orange din 2011, condamnat în noiembrie în afacerea Tapie/Crédit Lyonnais, a precipitat numirea unei noi echipe de conducere, în cadrul unei guvernanțe disociate între conducerea generală și președinția neexecutivă. Prima persoană desemnată de acest nou tandem a fost Christel Heydemann, în vârstă de 47 de ani, care a devenit director general la începutul lunii aprilie.
Pentru a completa acest duo și pentru a-și încheia mandatul de patru ani ca președinte al grupului, Jacques Aschenbroich, în vârstă de 67 de ani, va depăși limita de vârstă, stabilită la 70 de ani în statutul companiei. Din acest motiv, Consiliul de administrație al Orange a prezentat Adunării generale o modificare a statutului, astfel încât un mandat să se poată încheia după limita de vârstă. După ce inițial a indicat că va vota împotriva unei astfel de modificări, Consiliul de supraveghere al fondului de acționariat al angajaților FCPE Orange actions (6,6% din capital și 10,02% din drepturile de vot) a decis să susțină "cu majoritate de voturi" rezoluția care vizează numirea lui Jacques Aschenbroich. Această rezoluție a fost adoptată de către acționari cu peste 90%.
Stéphane Richard renunță la indemnizația sa
Un alt subiect discutat de Adunarea generală: o rezoluție referitoare la remunerarea directorilor. Inițial, Stéphane Richard trebuia să plece la sfârșitul lunii ianuarie, dar a mai rămas câteva luni, gest răsplătit de Consiliul de administrație al Orange, cu o "indemnizație excepțională brută" de 475.000 de euro. Dar, pe fondul nemulțumirii exprimate de unii acționari față de această generozitate, Richard a renunțat la bani.
"Dar intenționez să rămân acționar al Orange", a anunțat el. Oricum, au fost aprobate și noile salarii pentru ce i doi succesori al lui Stephane Richard. Astfel, Christel Heydemann, prima femeie care va conduce grupul, va avea un salariu fix de 900.000 de euro pe an, cu 50.000 de euro mai puțin decât predecesorul său. Dar remunerația sa totală, inclusiv partea variabilă, va crește semnificativ, ajungând la 1,8-2,35 milioane de euro pe an, dacă toate obiectivele vor fi atinse. Pentru noul președinte al Consiliului de administrație, remunerația este stabilită la 450.000 de euro pe an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...