Urmărește dezbaterea live

AVERTISMENT: Brexit-ul va lovi puternic în cei cu venituri mici
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa creşterii ratei de sărăcie şi nu a examinat impactul potenţial al Brexit-ului asupra familiilor sărace, a atras atenţia vineri Philip Alston, raportorul special al ONU privind sărăcia extremă şi drepturile omului, transmite dpa. 

Cercetători, asociaţii caritabile şi politicieni sunt aproape unanimi că 'sărăcia este o provocare majoră în Marea Britanie şi că nu se întreprinde nici pe departe suficient', a subliniat Philip Alston.

Potrivit estimărilor, 14 milioane de persoane, adică 21% din cei 66 milioane de locuitori ai Marii Britanii, trăiesc în sărăcie relativă, iar 1,5 milioane sunt clasificaţi în sărăcie absolută, le-a declarat raportorul ONU jurnaliştilor, în urma unei anchete de două săptămâni.

Mai mult, rata sărăciei în rândul copiilor este 'uluitoare' şi prognozată să crească semnificativ în următorii ani, a indicat el.

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa acestor probleme şi a modificat sistemul social naţional pentru a-l face 'cât mai neprimitor cu putinţă', a arătat raportorul special.

'Compasiunea britanică pentru cei care suferă a fost înlocuită cu o abordare punitivă, răuvoitoare şi adesea insensibilă', a susţinut Alston.

'Brexit-ul va agrava (problemele), pentru că cei cu venituri mici vor suferi cu adevărat', a adăugat el, atrăgând atenţia că 'impactul (Brexit-ului) nu este examinat aşa cum ar trebui'.

Raportorul special al ONU a mai afirmat că diviziunile socio-economice au transformat Marea Britanie în 'două societăţi dramatic de diferite'.

Philip Alston urmează s-şi prezinte raportorul final privind Marea Britanie în faţa Consiliului Drepturilor Omului al ONU, în luna iunie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel