Guvernul începe negocierile pentru prima autostradă în parteneriat public-privat
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va începe în curând negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat pentru construierea autostrăzii Ploiești-Comarnic-Brașov, după ce a fost primită o ofertă din partea unui consorțiu de companii cu experiență în infrastructura rutieră.

”Facem progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice. Deşi guvernele anterioare au promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi, numai în câteva luni, am ajuns în faza finală a achiziţiei publice. Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, comisia de evaluare a deschis oferta, se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Competiție strânsă pentru autostrada Ploieşti-Braşov

Totodată, Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, proiectul de hotărâre privind începerea exproprierilor necesare construirii drumului expres Craiova-Pitești. Este vorba de primul terenurile expropriate pentru primul tronson al drumului, între Craiova și Robănești, pe o lungime de 17,7 kilometri.

Suma alocată pentru exproprieri este de 3.882.000 de lei. ”Drumul expres va avea patru benzi de circulație și va ocoli orașele Balș și Slatina”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel