Ajutor de stat. Guvernul sprijină copiii cu 1.400 de lei
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Tichete de CREȘĂ 2021. Vești EXTRAORDINARE pentru părinți
Tichete de CREȘĂ 2021. Vești EXTRAORDINARE pentru părinți
Aproximativ 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor primi educaţie timpurie în creşe prin intermediul program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

"Astăzi punem în aplicare acest program social care face parte din programul de guvernare al PSD, finanţat cu fonduri europene. Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, pentru a beneficia de educaţie timpurie în creşe, program cu o finanţare de 168 de milioane de euro. Acest program are drept scop creşterea numărului de copii care merg la creşă, dar şi măsuri prin care să ajutăm părinţii să îşi crească mai uşor copiii. Să nu uităm că încă în România avem mii de părinţi care trebuie să meargă la muncă şi în acelaşi timp trebuie să se asigure că ai lor copii au o îngrijire corectă, astfel încât să poată să fie liniştiţi la muncă. Să nu uităm şi de copii ai căror părinţi sunt la muncă în străinătate şi care sunt aici, în România, în îngrijirea unei rude sau unei persoane tutore, care au grijă de ei. La aceştia se referă programul. Practic, minim 30.000 de copii cu vârsta între 0 şi 2 ani vor beneficia de educaţie timpurie, copii care provin din familiile cu situaţie materială precară, adică au venitul pe familie până la salariul minim pe economie", a spus Rovana Plumb la Palatul Victoria, la un eveniment de lansare a două proiecte finanţate din Programul Operaţional Capital Uman.

Copiii din această categorie primesc un ajutor de stat de 1.400 de lei pe lună, timp de 2 ani pentru toate regiunile ţării, cu excepţia celor care provin din familii vulnerabile din regiunea Bucureşti-Ilfov. Copiii din Bucureşti-Ilfov primesc o alocare de 1.500 de lei pe copil pe lună.

Citește și:Plumb: Avem apeluri de 4 miliarde de euro fonduri europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel