Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Ungaria, ale cărei politici sociale au stârnit condamnări internaționale, de la tratamentul aplicat migranților până la drepturile LGBTQ, pare să vizeze acum femeile educate.
Existența unui număr prea mare de femei absolvente de facultate amenință economia și demografia prin faptul că înclină educația în favoarea lor și le face mai dificil să aibă copii, potrivit unui raport al Biroului de Audit de Stat. Lucrarea, intitulată "Semnele unei educații roz în Ungaria?!", a fost publicată la 1 iulie și a fost raportată joi de ziarul Nepszava.
Apariția raportului subliniază modul în care Ungaria este din ce în ce mai mult în dezacord cu colegii săi din Uniunea Europeană, nu doar din punct de vedere politic, ci și social. Prim-ministrul Viktor Orban a încercat să sublinieze ceea ce el a descris ca fiind valorile "tradiționale" în autoproclamata sa "democrație iliberală", inclusiv prin înscrierea în constituție a faptului că o familie este formată din uniunea dintre un bărbat și o femeie.
"Cea mai mare parte a inegalității din Ungaria este suportată de femei", a declarat Anna Komjathy, de la Sindicatul Democratic al Profesorilor. "Ideea că accesul bărbaților la învățământul superior este îngreunat de femei este, sincer, o glumă."
Studiul a venit de la un organism de stat separat și nu de la guvern, deși a fost rapid criticat de presa locală ca fiind cel mai recent produs al unei culturii politice tip ”macho” încurajate de Orban, care se referă la sarcinile dificile ca fiind "muncă pentru bărbați". La fel ca multe națiuni europene, Ungaria suferă de o rată scăzută a natalității, despre care partidul naționalist al lui Orban spune că amenință viitorul țării.
"Atunci când există o diferență în ceea ce privește nivelul de educație al unui cuplu care se căsătorește, mireasa este de obicei mai educată decât mirele", potrivit raportului. "Dacă această tendință continuă, inechitatea în ceea ce privește educația superioară poate risca o scădere a nașterilor din cauza probabilității reduse ca femeile să aleagă să se căsătorească și să aibă copii."
Studiul a afirmat că acest lucru provine parțial din faptul că femeile sunt suprareprezentate în profesia de profesor, ceea ce duce la "subestimarea, eventual penalizarea atribuțiilor masculine" în clasă.
Studiul nu a menționat inegalitatea de gen în altă parte. Există doar o singură femeie în cabinetul de 15 membri al lui Orban, iar femeile reprezintă aproximativ 13% din legislatorii din Ungaria, cel mai mic raport dintre cei 38 de membri ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, după Japonia.
Citește și: Ungaria vrea majorarea livrărilor de gaze de la Gazprom
Ungaria va continua discuţiile cu Rusia privind majorarea livrărilor de gaze şi se aşteaptă să ajungă la un acord cu Gazprom privind creşterea aprovizionării de luna viitoare, a anunţat luni ministrul de Externe, Peter Szijjarto, transmite Reuters.
Szijjarto a făcut o deplasare neprevăzută la Moscova în iulie, pentru a discuta despre achiziţionarea a 700 de milioane de metri cubi suplimentari de gaz, care să se adauge celor 4,5 miliarde livrate în fiecare an Budapestei înainte de conflictul din Ucraina.
Luna aceasta, Gazprom a început majorarea livrărilor de gaze către Ungaria.
"Fie că ne place, fie că nu, vom continua discuţiile cu ruşii privind majorarea livrărilor de gaze către Ungaria. Există o ofertă de creştere a aprovizionării, vom ajunge la un acord cu Gazprom în următoarele zile şi vom semna un acord prin care vor fi majorate livrările zilnice", a declarat Szijjarto.
Acesta nu a dat detalii privind volumele sau preţurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...