Havrileț despre Legea offshore. Este posibil până la sfârșitul anului
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Legea offshore ar putea fi modificată în acest an şi va veni cu semne îmbucurătoare pentru investitori, a anunţat Niculae Havrileţ, director în Ministerul Energiei, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Aceasta deşi autorităţile spuneau până acum că modificările vor fi aprobate în prima sesiune parlamentară a anului. "Sunt discuţii în coaliţie privind această lege şi sunt semne îmbucurătoare cu privire la aprobarea unei legi bune pentru aceşti investitori, într-o perioadă cât mai scurtă, chiar în acest an", a afirmat Havrileţ.

El a adăugat că au fost foarte multe discuţii pe tema acestei legi, inclusiv întâlniri cu reprezentanţii investitorilor. În prezent, ExxonMobil şi OMV Petrom sunt parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi. Spre comparaţie, România a produs anul trecut 9,2 miliarde de metri cubi.

ExxonMobil şi-a anunţat intenţia de a renunţa la proiect, iar Romgaz negociază preluarea participaţiei companiei americane. OMV Petrom a precizat că este posibil să ia anul viitor decizia de a investi în proiectul Neptun Deep, în funcţie de modificările legislative din România şi de situaţia pieţei.

Citește și Prețul energiei. ANRE: Pentru unii, ”va fi o creştere între 3 şi 13%”

În martie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma că Legea offshore va fi modificată până la finalul acestei sesiuni parlamentare şi i-a rugat pe investitori să mai aibă "puţintică răbdare".

"Va fi o iniţiativă parlamentară a coaliţiei şi sunt convins că până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare va fi aprobată. Îmi doresc un consens mai larg decât consensul din coaliţie şi sunt convins că vom avea colegi în parlament în afara coaliţiei care vor vota alături de noi modificarea legii. Mai aveţi puţintică răbdare", a spus atunci Popescu, la un eveniment de specialitate, răspunzând unei întrebări adresate de reprezentantul investitorilor din Marea Neagră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel