Hidroelectrica, lucrări de modernizare în valoare de 3,35 milioane de lei

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Baraj hidroenergetic
Baraj hidroenergetic
Hidroelectrica a angajat în această săptămână lucrări de modernizare a staţiilor de 110 kV, 20 kV şi 0,4 kV de la centrala Tismana Subteran, în valoare de 3,35 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPERS.

Contractul a fost atribuit asocierii formate din Comrando SRL (lider asociaţie) şi Enevo Group SRL, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică.

Prin realizarea lucrărilor se doreşte implementarea unor soluţii tehnologice de ultimă oră, scopul fiind acela de a creşte siguranţa în exploatare şi gradul de fiabilitate al echipamentelor, obiectivele modernizate intrând, astfel, într-un nou ciclu de viaţă.

"Echipamentele pentru care vom începe lucrările de modernizare au fost pus în funcţiune în urmă cu circa 40 de ani, astfel că nivelul tehnologic al acestora corespunde cu capacitatea industriei româneşti a acelor vremuri. În plus, încă de la punerea în exploatare, acestea au prezentat o serie de deficienţe care au presupus efectuarea de lucrări de reparaţii frecvente. Este evident că este nevoie să intervenim, astfel încât să aducem aceste staţii la nivelul rigorilor tehnice şi de siguranţă actuale. Urmăm cu stricteţe planurile anuale de modernizare pe care ni le-am propus şi lucrăm pentru aducerea în parametrii optimi de funcţionare a cât mai multor obiective aparţinând companiei", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Tismana Subteran este o centrală echipată cu două grupuri hidroenergetice cu turbine de tip Francis, cu ax vertical, pusă în funcţiune în anul 1983 şi este cel mai important obiectiv hidroenergetic din cadrul amenajării Cerna-Motru-Tismana, realizând peste 56% din totalul energiei electrice produse aici.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranta naţională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. 

Citește și Listarea Hidroelectrica, mutare strategică

Radu Constantin, manager departament furnizare Hidroelectrica, a vorbit despre stadiul în care se află procesul de listare a Hidroelectrica la bursă. 

"Am încercat să număr de câte ori s-a rostit cuvântul Hidroelectrica (n.r. – în cadrul dezbaterilor) şi sunt onorat de fiecare dată când aud numele acestei companii pe care încerc să o reprezint în faţa dumneavoastră.

În primul rând, Hidroelectrica şi-a aliniat intern toate procedurile pentru a fi pregătită pentru listare. Este mesajul principal pe care doresc să îl transmit. Aceasta a însemnat un proces destul de complicat dar suntem exact în poziţia unde ar fi trebuit să fim în momentul acesta.

Tot ce s-a creat în Hidroelectrica şi tot ceea ce s-a întâmplat la Hidroelectrica în ultimii ani bineînţeles că are legătură cu succesul acestei companii.  Toată lumea din extern vede rezultatele financiare ale companiei, toată lumea ştie importanţa Hidroelectrica în sistemul energetic naţional. Şi fac aici o remarcă: principalul obiectiv al Hidroelectrica este stabilizarea sistemului energetic naţional, dar rezultatele financiare bineînţeles că sunt cele pentru care este recunoscută compania.

Această listare va aduce o transparenţă superioară în cadrul companiei către cei interesaţi să ştie exact ce se desfăşoară şi totodată o îmbunătăţire a modului nostru de a fi eficienţi în derularea activităţii. Dimensiunea companiei este foarte mare, astfel încât eficientizarea modului de lucru intern se poate face doar printr-o trecere la următorul nivel. Iar următorul nivel este exact listarea despre care toată lumea vorbeşte în piaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
LM 400 / FOTO: Flichr

Lockheed Martin lansează un nou vehicul spațial

Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...

Marcel Boloș / Foto: Inquam Photos / George Călin
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Dumitru Nancu

pixel