Curs BNR. Leul prinde puteri față de euro și dolar în timp ce aurul se scumpește
Cursul valutar rezultat din...
Nava care măsoară 82 de metri lungime și care a fost construită în 2014 pentru aproximativ 87 de milioane de euro, era ancorată acolo de luni de zile, timp în care i-au fost montate, printre altele, două balcoane noi.
Plecarea în pripă a stârnit suspiciuni
Duminică după-amiază, publicația germană "Kieler Nachrichten" a dezvăluit că iahtul lui Putin se afla în portul Hamburg - și la numai 13 ore mai târziu, vasul de lux a plecat, prin canalul Kiel spre Marea Baltică și Rusia, scrie Bild.
Sunt justificate îngrijorările rușilor cu privire la confiscarea proprietății lui Putin?
Din punctulul de vedere al Rusiei, se pare că da.
Marea Britanie a adoptat joi legislaţia care îi permite să îşi înăsprească regimul de sancţiuni împotriva Rusiei, menit a contribui la descurajarea Moscovei de a invada Ucraina, a anunţat guvernul britanic, potrivit AFP.
Anunţat de luna trecută, acest nou regim urmăreşte să permită Marii Britanii, criticată pentru că mult timp a închis ochii în privinţa afluxului de bani ruşi de pe teritoriul său, să ţintească interesele legate direct de Kremlin.
"Marea Britanie poate acum să îi sancţioneze nu doar pe cei care sunt legaţi direct de destabilizarea Ucrainei, dar şi entităţi afiliate guvernului Rusiei şi companii de importanţă strategică şi economică pentru guvernul rus", se subliniază într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, care oferă ca exemple sectoare precum cel chimic, apărarea sau serviciile financiare.
"Marea Britanie este hotărâtă în sprijinul său faţă de suveranitatea Ucrainei şi dreptul acesteia la autodeterminare", a declarat ministrul de externe Liz Truss.
Macron, explicaţii după poza VIRALĂ, cu masa de 6 metri. De ce l-a ţinut Putin la distanţă
"Facem apel la Rusia să detensioneze situaţia şi să aleagă calea diplomaţiei", a adăugat ea, completând că "în cazul în care Rusia persistă în agresiunea sa faţă de Ucraina, Marea Britanie şi partenerii săi nu vor ezita să acţioneze".
În cadrul unei deplasări joi la Moscova, şefa diplomaţiei britanice a făcut apel la Rusia să îşi retragă trupele concentrate în apropiere de frontierele Ucrainei, pentru a permite detensionarea relaţiei dintre Kremlin şi statele occidentale, care se tem de o operaţiune militară rusă împotriva Kievului.
Omologul său rus Serghei Lavrov a spus că întâlnirea cu Liz Truss a fost "o discuţie între un surd şi un mut", afirmând că şefa diplomaţiei britanice "nu a auzit" explicaţiile "cât se poate de detaliate" ale Rusiei cu privire la îngrijorările sale faţă de extinderea NATO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cursul valutar rezultat din...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Începând cu 20 ianuarie 2025,...
Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...
Odată intrați în 2025, mulți...
Europa își propune să-și reducă...
După ani de amânări și...
CES 2025 aduce în prim-plan...
Compania Kratos a obținut...
Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.