Astfel, vorbind despre necesitatea unei polițe de asigurări, Primarul Galațiului este de părere că o astfel de măsură de precauție este intuitivă și ajută cetățenii la a amortiza mai ușor niște cheltuieli care, altfel, i-ar duce la ruină.
„De ce am face lucrul acesta? Pentru că atunci când se întâmplă, cuantumul pagubelor depășește, la nivelul fiecărui individ în parte, zeci de mii de euro. Prin urmare, nu doar că este de bun simț să încerci să găsești resursele necesare pentru a acoperii un eventual risc care se poate întâmpla. Devine ușor, ușor, obligatoriu pentru că intervine statul care te constrânge să faci un lucru care e tot în ajutorul tău”, a declarat primarul Galațiului.
„Pentru că s-a întâmplat o dată, asta nu înseamnă că nu trebuie să îți mai faci niciun fel de asigurare, doar pentru că ai văzut la televizor că o companie a dat faliment”, a avertizat Ionuț Pucheanu.
În acest sens, cel de-al doilea invitat în cadrul emisiunii, Nicoleta Radu, director general PAID România, a ținut să menționeze că persoanele care dispun de o asigurare pentru locuințele lor sunt protejați prin Fondul Român de Garantare în eventualitatea unui faliment al companiei asiguratoare.
În caz de viitură, spre exemplu, autoritățile locale nu mai țin cont de cine are sau nu o poliță de asigurare iar banii primăriei ar trebui să meargă în sprijinul oamenilor, este de părere Ionuț Pucheanu.
„În situații excepționale nu mai ținem cont, fondurile aferente consiliului local sunt date peste cap, trebuie să renunți la ce ține de investiții și ajuți oamenii. Nu stăm să certăm omul pentru asigurare în cazul acesta deși moralmente, din impozitele și taxele tuturor, ajungem să alocăm fonduri extrem de consistente doar pentru unii, în mod special”, a specificat acesta.
Cât despre ajutorul pe care îl oferă o poliță de asigurări, primarul este de părere că ar face diferența și că cetățenii ar fi mult mai împăcați cu gândurile la pericolele provocate de dezastrele naturale. „Dacă lumea ar înțelege că este un minim rău necesar în a avea o astfel de asigurare cred că toată lumea ar fi puțin mai relaxată. Doar cine nu a trecut printr-o astfel de situație nu înțelege nevoia ulterioară financiară, dincolo de forța de muncă, este nevoie de bani pe care probabil nu îi ai iar aici intervine asiguratorul.”
Pentru a afla mai multe despre cele discutate, urmăriți emisiunea la linkul atațat mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...