Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Introducerea impozitării progresive se justifică în situațiile în care nivelul de trai al populației permite acest lucru, deoarece implică colectarea unor sume mai mari de la oameni, a afirmat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24.
Este irațională
"Am afirmat, fără a intra în contradicție cu domnul prim-ministru sau cu doctrinele celor două partide (PNL și PSD), că impozitarea progresivă este rațională atunci când populația dispune de un nivel de trai care să susțină acest sistem. Prin impozitarea progresivă, se percepe un procent mai mare din veniturile celor cu câștiguri ridicate și un procent mai mic din veniturile celor cu câștiguri mici, dar în final, tot sume de bani sunt colectate de la contribuabili, din perspectiva impozitării progresive", și-a explicat ministrul Finanțelor punctul de vedere.
În același timp, el a accentuat faptul că de cota unică a beneficiat întreaga populație și a constituit un factor de stimulare a forței de muncă.
Impact neutru
"Desigur, cu toții am beneficiat de cota unică și am observat că aceasta are un impact neutru asupra muncii, fiind un factor de stimulare fiscală și de promovare a ocupării forței de muncă. Cu toate acestea, așa cum am menționat, cota unică este cea care a adus beneficii întregii populații și cred că în continuare este dorită de toți. Partidul Național Liberal a subliniat că menținerea cotei unice este o linie de demarcație și o susține în continuare. Da, susținem cota unică", a subliniat ministrul Finanțelor.
În ceea ce privește perspectiva anului 2025, el a precizat că este prea devreme să se facă speculații cu privire la evoluția acestui impozit și că totul va depinde de contextul economic.
Merită amintit că, zilele trecute, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat, vorbind de impozitarea progresivă că o astfel de măsură nu este de actualitate într-un an electoral.
”Orice discuţie pe tema asta se duce în plan ideologic şi nu mai iese nimic. Se tulbură şi anul electoral. Deci probabilă că la anul o discuţie pe tema asta. Dar Fondul nu impune şi nici nu cere. Vine şi propune şi spune "domnilor, asta e varianta care ar putea să funcţioneze". Guvernul României, Parlamentul României propune, acceptă, legiferează şi aşa mai departe”, a spus Isărescu, în contextul în care experții Fondului Monetar Internațional au vizitat în două rânduri România în ultima perioadă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...