Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Recomandări la care v-ați putea gândi
Recomandări la care v-ați putea gândi
Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi bani la bugetul de stat și caută căi prin care să crească încasările bugetare.

În acest context astăzi Marcel Ciolacu ne a anunțat că de la 1 iunie ar putea ca actualul Cod Fiscal să fie modificat și să se introducă impozitul progresiv în locul cotei unice de impozitare.

Această propunere este a Partidului Social-Democrat însă cei de la PNL se opun, cel puțin până acum, și țin cu dinții de acea cotă unică de impozitare. Însă Marcel Ciolacu este hotărât să ducă negocieri dure, pentru că potrivit legii această nouă modificare trebuie introdusă de la 1 iunie.

CODUL FISCAL

Legea spune clar că odată ce vrem să se aplice această modificare de la 1 ianuarie 2023 Codul Fiscal trebuie modificat cu cel puțin șase luni înainte, deci mai au termen de două maxim trei săptămâni pentru a veni cu această modificare și pentru a-l convinge pe premierul Nicolae Ciucă să fie de acord cu impozitul progresiv.

Vine cea mare rată a inflației din istoria Uniunii Europene, avertizează Bruxellesul

Propunerea este a Partidului Social Democrații, au venit cu ea încă din momentul în care s-a format această coaliție de guvernare. Au amânat până acum acest proiect, însă vedem că toate crizele prin care trecem îi fac pe guvernanți să fie disperați după bani la bugetul de stat.

Ce este IMPOZITUL PROGRESIV

Însă până la urmă ce reprezintă acest impozit progresiv, el de fapt reprezintă o suprataxare a românilor care au venituri mai mari. De exemplu un român care are un salariu minim pe economie atunci el va plăti către stat taxe și impozite mici. Însă în funcție de acest venit pe care un român îl câștigă lunar, dacă el va crește treptat și impozitul va crește treptat. Deci, practic, un român cu un salariu mediu sau un salariu mare sau cel ce are mai multe proprietăți automat va plăti taxe și impozite mari la stat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel