Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult
Autor: Dana Mihai | 16 mai, 17:25
Recomandări la care v-ați putea gândi
Recomandări la care v-ați putea gândi
Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi bani la bugetul de stat și caută căi prin care să crească încasările bugetare.

În acest context astăzi Marcel Ciolacu ne a anunțat că de la 1 iunie ar putea ca actualul Cod Fiscal să fie modificat și să se introducă impozitul progresiv în locul cotei unice de impozitare.

Această propunere este a Partidului Social-Democrat însă cei de la PNL se opun, cel puțin până acum, și țin cu dinții de acea cotă unică de impozitare. Însă Marcel Ciolacu este hotărât să ducă negocieri dure, pentru că potrivit legii această nouă modificare trebuie introdusă de la 1 iunie.

CODUL FISCAL

Legea spune clar că odată ce vrem să se aplice această modificare de la 1 ianuarie 2023 Codul Fiscal trebuie modificat cu cel puțin șase luni înainte, deci mai au termen de două maxim trei săptămâni pentru a veni cu această modificare și pentru a-l convinge pe premierul Nicolae Ciucă să fie de acord cu impozitul progresiv.

Vine cea mare rată a inflației din istoria Uniunii Europene, avertizează Bruxellesul

Propunerea este a Partidului Social Democrații, au venit cu ea încă din momentul în care s-a format această coaliție de guvernare. Au amânat până acum acest proiect, însă vedem că toate crizele prin care trecem îi fac pe guvernanți să fie disperați după bani la bugetul de stat.

Ce este IMPOZITUL PROGRESIV

Însă până la urmă ce reprezintă acest impozit progresiv, el de fapt reprezintă o suprataxare a românilor care au venituri mai mari. De exemplu un român care are un salariu minim pe economie atunci el va plăti către stat taxe și impozite mici. Însă în funcție de acest venit pe care un român îl câștigă lunar, dacă el va crește treptat și impozitul va crește treptat. Deci, practic, un român cu un salariu mediu sau un salariu mare sau cel ce are mai multe proprietăți automat va plăti taxe și impozite mari la stat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Euro coboară sub 1,02 dolari pentru prima dată din 200

Euro și-a continuat miercuri alunecarea în raport cu...

Prețul cuprului continuă să se prăbușească

Cuprul a coborât sub 7.500 de dolari pe tonă, în timp ce...

Crossuri externe