În Mumbai, un cartier viu colorat, inspirat din satele tradiționale indiene VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O nebunie de culori
O nebunie de culori
Este un important proiect imobiliar, ce prevede construirea a 200 de blocuri de locuințe case și un parc. Ceea ce-l face însă diferite de alte proiecte similare sunt culorile și rețetele folosite pentru combaterea căldurii și care sunt inspirate din tradițiile locale.

Proiectat de firma indiană Sanjay Puri Architects, cartierul Shree face parte dintr-un plan general mai amplu, menit să găzduiască personalul unei fabrici de ciment. 

Situate la 3 km de cel mai apropiat orășel, Boisar, aceste clădiri se află în zona Mumbai și sunt inspirate din aspectul locuințelor din vechile orașe și sate indiene. Întinzându-se pe o suprafață de aproape 25.000 m², complexul cuprinde 72 de garsoniere, 48 de apartamente cu două dormitoare și 48 de apartamente cu trei dormitoare.

Fiecare clădire este proiectată cu curți deschise protejate, spații de circulație a aerului, un fel de ventilate naturală, și zone de grădină între ele. Toate apartamentele au ferestre încastrate, balcoane protejate și ventilație transversală naturală. Într-o regiune în care temperaturile rămân peste 35°C timp de opt luni pe an, gestionarea căldurii este o problemă cheie.

Dinamism prin culoare

Culoarea joacă, de asemenea, un rol important în acest proiect, diferitele combinații de nuanțe fiind folosite pentru a identifica tipologiile de clădiri din cadrul complexului rezidențial. Culorile strălucitoare sunt, de asemenea, o trimitere la tradiția indiană, cu festivalurile, hainele, ornamentele și mâncarea sa, unde culoarea este rege. 

Iar această abordare veselă conferă, de asemenea, un sentiment de dinamism acestor clădiri și spațiilor de circulație, care se află, în prezent, într-o situație mai degrabă izolată. Programul este colorat la exterior, dar neutru la interior, permițând fiecărui ocupant să facă propriile alegeri.

 

Întrucât ansamblul este organizat în jurul unui vast parc de 36.000 m², clădirile sunt proiectate pentru a crea spații protejate mai intime între ele, cu o multitudine de piețe și curți interioare. În ceea ce privește apa utilizată de acest district, aceasta este reciclată și reutilizată în întregime, bazându-se pe propria sa stație de tratare a apei. De asemenea, în cadrul proiectului este integrată o inslalație de colectare a apei de ploaie.

Citește și Chinezii au făcut-o! Nu vezi o așa MINUNE oriunde în lume VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel