"La nivel de ţară avem 90.000 de astfel de copii înregistraţi care sunt cu ambii părinţi plecaţi...Noi, ca autorităţi, avem această frământare şi tot ceea ce înseamnă măsurile acestea de încurajare a ocupării forţei de muncă. Vă vorbesc acum ca şi ministru al Muncii de posibilitatea de a creşte cât mai mult masa salarială în România, ţinând cont că şi randamentul muncii este ridicat faţă de alte ţări şi există spaţiu bugetar, asta vreau să spun. De aceea avem şi parteneriate şi memorandumuri transformate în legi, de exemplu cu tot ceea ce înseamnă patronatele din construcţii din România pentru un salariu minim superior salariului minim aflat în plată în România. De aceea încercăm să creăm burse ale locurilor din muncă. Spre dezamăgirea mea, nu am putut în februarie, deoarece piaţa nu a fost pregătită. Avem în acest moment peste 300 de locuri de muncă postate pe EURES, pe site-ul nostru al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă. Avem totuşi o bucurie. Peste 50 de persoane care au încheiat contracte deja se vor întoarce în ţară, din aceste 300 de locuri de muncă", a spus Marius Budăi.
Citește și: S-a APROBAT la limită! Cu cât au crescut ALOCAȚIILE
El a spus că a discutat în urmă cu două zile cu patronatele şi sindicatele din construcţii şi aşteaptă o nouă centralizare de la acestea cu ofertele de muncă, iar când se va ajunge la 700 - 1000 de locuri de muncă se va merge în ţările în care românii sunt plecaţi, prima fiind Italia.
"Patronatele din construcţii, cu sindicatele alături, îşi vor prezenta oferta de muncă, iar sindicatele vor veghea prin dialogul social pe care îl facem, tripartit, sindicate - patronate - minister, vor veghea la întocmirea unui contract de muncă avantajos pentru ambele părţi, angajator - angajat, dar, mult mai important decât atât, un contract de muncă care să-i dea siguranţa lucrătorului că atunci când se întoarce în România va avea un salariu atractiv", a afirmat ministrul.
Citește și: Cea mai mare pensie din Europa este încasată de un român
Şeful de la Muncă a menţionat că la nivel de Bucureşti erau patru loturi de câte 25 de persoane care îşi dăduseră demisia din unităţile unde lucrau în construcţii, iar după ordonanţa cu majorarea salariului minim şi după memorandumul semnat cu patronatele din construcţii toţi au renunţat la decizia de a pleca la muncă în străinătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul financiar Adrian...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Gigantul energetic rus Gazprom a anunţat sâmbătă că va...
Codul fiscal a trecut prin...
U.S. Air Force a confirmat...
Guvernul României urmează să...
Începând de astăzi, USB-C...
Banca Centrală Europeană ar putea să aştepte o perioadă...
Tesla valorează acum aproape cât toți ceilalți...
Prăbușirea Novo Nordisk a...
Cu doar câteva zile înainte de...
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, i-a cerut vineri...
Contractul urmează să fie...
Grupaj de ştiri.
De la 1 ianuarie 2025, la...
Leul s-a depreciat, vineri, în...
Bursa de Valori Bucureşti a început în creştere şedinţa...
PPC Energie, parte a Grupului...
Imagini neclare ale unor noi...
Masa monetară în sens larg a înregistrat la sfârșitul...
Indicii principali de pe Wall...
Grupaj de ştiri.