Incendii de vegetație în acest județ. Pompierii au intervenit pentru a stinge 11 focare

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată au ars în ultimele trei zile în judeţul Mehedinţi, în 11 incendii cauzate de folosirea focului de deschis pentru igienizarea terenurilor, metodă care este interzisă în perioadele caniculare, informează ISU.

Potrivit sursei citate, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, care s-au manifestat pe raza localităţilor: Jiana, Pătulele şi Gogoşu, iar pentru localizarea şi lichidarea acestora au acţionat echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Vânju-Mare.

"Primul incendiu a izbucnit în localitatea Cioroboreni, unde flăcările au cuprins circa 6 hectare de vegetaţie uscată. După o oră de la încheierea intervenţiei, pompierii au acţionat, în localitatea Pătulele, pentru stingerea unui alt incendiu, care s-a manifestat la circa 10 hectare de cultură de grâu, circa 4 hectare de mirişte şi circa 2 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis. În această dimineaţă, două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, în localitatea Gogoşu. Incendiul s-a manifestat la un fânar, în interiorul căruia se aflau 20 de tone de plante furajere, precum şi la circa 4000 de baloţi de paie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere", se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinţi.

Citește și: Cod galben revizuit de caniculă. Atenționările meteorologilor

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, ISU Mehedinţi reaminteşte cetăţenilor că arderea se execută în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă şi în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.

Specialiştii de mediu susţin însă că arderea miriştilor duce la deteriorarea habitatului păsărilor şi animalelor, distrugerea solului şi a valoroaselor microorganisme care oferă fertilitate solului, iar rămăşiţele vegetale trebuie reîntoarse (încorporate) în sol pentru a îmbunătăţi fertilitatea acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel