Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Și nu este vorba doar despre bani, ci și despre tehnologia necesară exploatării zăcămintelor de hidrocarburi. Când au plecat din Rusia, pe fondul sancțiunilor internaționale impuse Moscovei, marile companii occidentale au avut grijă să ia cu ele și o parte din utilajele mai deosebite pe care le foloseau. Rusia nu poate aduce din afara nici piese de schimb, nici aparatură, fiind, prin urmare, forțată - rezultat la propriei prostii - să apeleze la alții.
Și cine ar putea fi acești ”alții” dacă nu țările care au rămas în relații cu Moscova și după ce trupele lui Putin au invadat Ucraina, iar acum o distrug metru cu metru. Mai precis India și China. Prin urmare, guvernatorul Insulei Sakhalin, din Pacific. a invitat companiile indiene și chineze să exploateze resursele energetice ale regiunii, după plecarea, în această zonă, a marilor companii europene și americane de petrol și gaze.
"Invităm companiile chineze și indiene să se implice în proiectele complexului energetic. Este o bună oportunitate pentru aceste întreprinderi de a umple nișa lăsată liberă de companiile americane și europene pe piața serviciilor de petrol și gaze", a declarat guvernatorul Valeri Limarenko, într-un mesaj postat pe site-ul guvernului rus.
Shell și ExxonMobil s-au retras anul trecut din proiectele energetice din Rusia, anulând miliarde de dolari americani.
Pe insulă se află uzina de gaz natural lichefiat (GNL) Sakhalin-2, administrată de Gazprom, și este în derulare proiectul petrolier Sakhalin-1, unde Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, deține o participație de 20%. Compania indiană ONGC Videsh Limited deține, de asemenea, o participație echivalentă în cadrul proiectului.
Limarenko a mai spus că zăcământul de gaze Yuzhno-Kirinskoye, pe care Washingtonul l-a plasat sub sancțiuni în 2015 pentru rolul Moscovei în Ucraina la acea vreme, ar trebui să înceapă să producă în 2025, conform graficului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...