Avertisment: Garniturile CFR ar putea rămâne pe loc din cauza unui posibil blackout
Una dintre companiile care...
Sectorul de cosmetice din Franța, lider mondial, se bazează pe discuțiile dintre Xi Jinping și Emmanuel Macron săptămâna viitoare pentru a ajuta la minimizarea impactului noilor reguli de import chinezești mai aspre, care cer partajarea formulelor și a know-how-ului de fabricație cu companiile franceze.
Dar progresul către un acord între Franța și China privind reglementarea cosmeticei, inclusiv a rujurilor și parfumurilor, ar putea fi un punct luminos în discuțiile din Paris săptămâna viitoare.
Biroul președintelui Macron a declarat înaintea întâlnirii că cosmetica va fi un subiect de "mare atenție" și că caută să "găsească o soluție care să protejeze și interesele companiilor noastre".
Franța este cel mai mare exportator mondial de cosmetice, expedând aproape 2 miliarde de euro (2,15 miliarde de dolari) în produse de machiaj și îngrijire a pielii în China anul trecut, fiind a doua în importanță doar după produsele aero-spațiale.
Noile reguli de siguranță chinezești care urmează să intre în vigoare anul viitor amenință acest comerț.
Începând cu mai 2025, exportatorii de cosmetice vor trebui să partajeze informații detaliate despre procesele lor de fabricație cu Beijingul și să primească inspectori chinezi în fabricile lor, o măsură care ridică preocupări legate de pierderea controlului proprietății intelectuale.
În cadrul unui plan propus în discuțiile dintre cele două părți în ultimul an, autoritățile franceze ar prelua responsabilitatea asigurării siguranței unor exporturi fără necesitatea inspectării chineze.
Franța ar acorda anumite măsuri similare Chinei, dar nu era clar în ce domenii acestea ar acoperi.
"Această reciprocitate va asigura cele mai înalte standarde de siguranță pentru consumatorii chinezi", a declarat Emmanuel Guichard, secretar general al Asociației Industriei Cosmetice din Franța (FEBEA), adăugând că planul ar putea fi formalizat în timpul discuțiilor dintre Xi și Macron.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Una dintre companiile care...
Persoanele fizice care au...
Parlamentul României urmează să...
Pe fondul tensiunilor...
Peste 14.000 de proiecte de...
Guvernul a aprobat miercuri o...
Curs valutar BNR, 16 aprilie...
Doar 31 de angajați din 250 au...
Senatul dezbate la Comisia de...
Analistul Adrian Negrescu trage...
Guvernul prelungește cu cinci...
Într-o lume în care...
În ciuda speculațiilor tot mai...
Acțiunile producătorilor...
O nouă scădere impresionantă a...
Este o listă întreagă de...
O încercare de a evita noile...
Președintele american Donald...
Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...
Calendarul fiscal al lunii...
APCE (Asociaţia Prosumatorilor...
Industria farmaceutică amenință...
Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...
Proiectele de acte normative...