Industria Rusiei se întoace în anii '60. KAMAZ nu mai are piese pentru camioane
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un vechi camion Gaz-63 / Foto: Arhivă
Un vechi camion Gaz-63 / Foto: Arhivă
Efecete embargourilor impuse Rusiei se resimt deja în industriile țării.

Producătorul rus de camioane KAMAZ este nevoit să treacă la producția de modele din anii '60 din cauza încetării livrărilor de echipamente străine.

Acest lucru a fost raportat de Agenția Centrală de Informații (ACI) din Ucraina, scrie Biz Liga.

Modelele moderne produse de uzină erau echipate cu motoare Cummins (SUA), cutie de viteze ZF (Germania) și echipament de combustibil Bosch (Germania), potrivit ACI.

GUR adaugă că Rusia colectează de urgență date despre contractele guvernamentale în cadrul ordinului de apărare, care sunt pe punctul de a eșua din cauza presiunii sancțiunilor.

Citește și: Petrol însângerat. Într-o singură zi 8 petroliere au trecut prin Bosfor și Dardanele

Potrivit solicitării șefului Departamentului Reprezentanților Militari al Ministerului Apărării, incapacitatea de a continua producția este asociată cu creșterea prețurilor la materiile prime și la aprovizionare.

În ultimele decenii, producția militară și "reînarmarea" armatei ruse a devenit posibilă datorită achiziționării masive de tehnologie, materiale și electronice străine. Fără această posibilitate de a continua producția de arme moderne (rachete, tancuri, avioane) a devenit practic imposibilă.

La 28 februarie, producătorul german de camioane Daimler Truck a suspendat orice cooperare cu cel mai mare producător de camioane grele din Rusia, KAMAZ.

Statele Unite au anunțat marți, 29 martie, că pregătește noi sancțiuni pentru vor afecta lanțul de aprovizionare pe linie militară.

Citește și: Rușii vor legalizarea contrabandei de bunuri

Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia a elaborat un document privind eliminarea responsabilității pentru așa-numitele "importuri paralele de bunuri".

Proiectul prevede eliminarea răspunderii pentru "importurile paralele" de produse. Acest lucru a fost raportat de publicația rusă Izvestia, care cita surse din interiorul Ministerului Industriei și Comerțului

Legalizarea "importurilor paralele" presupune eliminarea răspunderii pentru importul în țară de bunuri care nu au fost achiziționate de la distribuitorii oficiali ai producătorului. De fapt este vorba de legalizarea contrabandei de mărfuri.

Ministerul Industriei și Comerțului dorește să permită această procedură pentru bunurile care sunt necesare pentru a satura piața de consum din Rusia.

Serviciul de presă al Serviciului Federal Antimonopol (SFA) a raportat că așa-numitele "importuri paralele" se intenționează să fie permise pentru toate bunurile, cu anumite excepții. Această problemă "este în curs de elaborare de către ministerele sectoriale", mai precizează Izvestia, citată de Black Sea News. 

De asemenea, se raportează că principalele piețe de desfacere - Ozon și Wildberries - consideră necesară introducerea legalizării complete a contrabandei în Federația Rusă. Companiile consideră că acest lucru va extinde gama de produse și va menține prețurile la un nivel scăzut. Citește mai mult AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...


pixel