Autoritățile au prognozat pentru acest an o producție de 33,3 milioane de hectolitri, cu 29% mai puțin decât cea înregistrată anul trecut. Producția va fi la 75% față de media ultimilor cinci ani.
"Gerurile de primăvară a afectat o bună parte a producției, care va înregistra minime istorice, sub cele întâlnite în 1991 și 2017", a declarat ministerul agriculturii.
De asemenea, comunicatul ministerului amintește și de bolile care au afectat culturile de viță de vie, scrie Reuters.
Producția de vin franțuzesc a fost, de asemenea, afectată de înghețuri puternice în primăvara anului 1991 și în primăvara lui 2017.
Într-o primă prognoză privind producția națională de vin, lansată de minister luna trecută, a fost proiectată o scădere între 24% și 30% față de valorile înregistrate în 2020, autoritățile estimând o producție între 32,6 și 35,6 milioane de hectolitri.
Aproape toate regiunile viticole au fost afectate de vremea nefavorabilă, deși cu intensitatea a variat de la o regiune la alta.
Producția de șampanie este de așteptat să scadă cu 36% față de anul trecut, deoarece precipitațiile abundente de vară au condus la dezvoltarea mucegaiului, care a agravat pagubele generate de îngheț.
Producătorii au avertizat în iulie că jumătate din recoltă ar putea fi pierdută, dar au subliniat că va exista o cantitate suficientă de vin în piață datorită rezervelor din producțiile anterioare.
Regiunea Burgundia-Beaujolais a fost, de asemenea, grav afectată, producția totală fiind în scădere cu 47% față de anul trecut, în special datorită înghețului, grindinei și bolilor care au distrus o bună parte a recoltei din Burgundia, a spus ministerul.
În regiunea Bordeaux, producția a scăzut cu 25% față de anul trecut. Zona Sauvignon a fost și ea puternic afectată de înghețuri care vor afecta producția de vin alb, în timp ce strugurii merlot, utilizați în special în originile Saint-Emilion și Pomerol, au suferit din cauza mucegaiului.
Între timp, cea mai mare regiune producătoare, Languedoc-Roussillon, era de așteptat să înregistreze o scădere de 32% față de anul trecut, cu daune suplimentare cauzate de vremea uscată.
La începutul lunii aprilie, temperaturile din multe regiuni ale Franței au scăzut până la -7 grade Celsius.
Vinificatorii au atenționat de la aceea vreme că zilele friguroase din luna aprilie, ploile de dimineață și umiditatea ridicată vor duce la pierderi record în privința producției de vin din toată țara.
Citește și: Valoarea acestor TICHETE va crește începând din octombrie
Proprietarii podgoriilor au încercat din răsputeri să salveze din producția de struguri aprinzând butoaiele cu parafină lângă vița de vie ș, în unele cazuri, zburând cu elicoptere deasupra podgoriilor pentru a crea inversiune termică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...