Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Fiți vigilenți și analizați cu atenție orice concurs, ofertă sau campanie promoțională atractivă, atunci când activați în mediul online! Verificați de fiecare dată sursa lor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea aduce prejudicii.
Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip phishing sau scam implică lansarea unor noi conturi de social media sau chiar grupuri pe aceste platforme, care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/grupuri pentru fraudă!
Pe aceste pagini sau grupuri, infractorii cibernetici publică postări cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această 'oportunitate' de a câștiga un laptop. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime. Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie.
Pagina de Facebook în cauză are denumirea Emag Fans, nu eMAG și are doar puțin peste 3000 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online de anvergura eMAG, explică DNSC.
Sfaturile celor de la DNSC:
- Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial al eMAG: sites.google[.]com/view/officialemagfans
- Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.
- Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii!
- Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.
- Evitați totodată descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse.
- Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.
- Intră pe sigurantaonline.ro și te poți antrena pentru a detecta și evita astfel de tentative de fraudă online! #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare dedicată evitării fraudelor de pe internet, derulată de #DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...