Înşelătorie folosind imaginea eMAG. DNSC: Cum vă daţi seama că sunteţi păcăliţi

Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC vine cu informaţii despre o nouă înşelătorie folosind însemnele eMAG.

Fiți vigilenți și analizați cu atenție orice concurs, ofertă sau campanie promoțională atractivă, atunci când activați în mediul online! Verificați de fiecare dată sursa lor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea aduce prejudicii.

Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip phishing sau scam implică lansarea unor noi conturi de social media sau chiar grupuri pe aceste platforme, care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/grupuri pentru fraudă!

Pe aceste pagini sau grupuri, infractorii cibernetici publică postări cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această 'oportunitate' de a câștiga un laptop. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime. Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie.

Pagina de Facebook în cauză are denumirea Emag Fans, nu eMAG și are doar puțin peste 3000 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online de anvergura eMAG, explică DNSC.

Sfaturile celor de la DNSC: 

- Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial al eMAG: sites.google[.]com/view/officialemagfans

- Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

- Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii!

- Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.

- Evitați totodată descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse.

- Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.

- Intră pe sigurantaonline.ro și te poți antrena pentru a detecta și evita astfel de tentative de fraudă online! #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare dedicată evitării fraudelor de pe internet, derulată de #DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel