Intel lansează Articul8, o nouă platformă de inteligență artificială

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Intel / Sursa: flickr.com
Intel / Sursa: flickr.com
Intel înființează o nouă platformă destinată dezvoltării inteligenței artificiale în folosul companiilor, cu sprijinul administratorului de active și investitorului DigitalBridge din Boca Raton, Florida.

Denumită Articul8 AI, noua entitate se bazează pe un concept rezultat în urma unei colaborări a Intel cu Boston Consulting Group (BCG) la începutul lunii mai a anului trecut.

Folosind cipurile produse de companie și o combinație de software open source și software intern, Intel a creat un sistem de inteligență artificială generativă care poate citi texte și imagini - care rulează în interiorul centrelor de date ale BCG pentru a răspunde cerințelor de securitate ale acesteia, conform TechCrunch.

Sistemul a fost dezvoltat în cadrul Intel pe parcursul a aproximativ doi ani. Dar a fost mai recent pus la punct pentru utilizările specifice ale BCG.

 

Despre noul produs Intel

 

"Articul8 a fost construit de la zero pentru a răspunde nevoilor întreprinderilor și este optimizat pentru viteza de implementare, scalabilitate, securitate și sustenabilitate - inclusiv costurile", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei. "Platforma Articul8 oferă capabilități de inteligență artificială care păstrează datele clienților în perimetrul de securitate al întreprinderii. De asemenea, platforma oferă clienților posibilitatea de a alege între mai multe moduri de implementare."

Arun Subramaniyan, fost vicepreședinte și director general al grupului de centre de date și AI de la Intel, va deveni directorul executiv al companiei. Restul echipei Articul8 va fi formată tot din foști angajați ai Intel, iar Intel va păstra o participație nedeclarată în firmă.

Reuters notează că demersul Intel de a lansa Articul8 este cel mai recent efort al său de a căuta capital extern. Intel a divizat producătorul de cipuri auto Mobileye, și-a vândut divizia de cipuri de memorie și intenționează o eventuală ofertă publică inițială a unității sale de cipuri programabile.

Aceste separări fac parte din strategia Intel de a strânge capital pentru planul care presupune construirea de noi fabrici de cipuri în SUA și Europa, precum și introducerea de noi linii de producție de cipuri în următorii patru ani. În special, Articul8 se încadrează în planurile lui Patrick Gelsinger, CEO-ul Intel, de a oferi noi produse și servicii software care să rivalizeze cu cele ale concurenților precum Nvidia și AMD și să facă cipurile Intel mai atractive pentru o serie de aplicații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Tesla. Freepik.com
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse
Portul Shanghai
Arieratele bugetului general consolidat / Foto: Freepik
Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Transelectrica / FOTO: Facebook
Statistică / Foto: Freepik
Uniunea Europeană / Foto: Freepik / Parlamentul European
HistoSonics
Bursa / Foto: Freepik
Uzină General Motors
Ferma. Foto: Pexels.com
Foto: Reuters
Wall Street. Foto: Freepik.com

pixel