Interdicție majoră pentru viitorii aleși ai țării. E vorba de contracte
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Vor trebui să semneze o declaratie pe propria răspundere
Vor trebui să semneze o declaratie pe propria răspundere
Persoanele alese în urma unor alegeri, precum cele prezidențiale, parlamentare, locale sau europarlamentare vor trebui să semneze pe propria răspundere o declarație prin care se angajează să nu încheie contracte cu statul pe perioada mandatului respectiv. Obligație prevăzută într-un proiect de lege inițiat la Camera Deputaților.

Proiectul modifică și completează o serie de legi privind alegerile pentru diferite instituții. Actul normativ a fost propus în procedură de urgență, pentru aplicarea noilor măsuri să fie făcută chiar începând cu următoarele alegeri, cele prezidențiale din luna noiembrie 2019.

”Având în vedere dimensiunea fenomenului, practică ce a avut o mare amploare în ultimii ani, consider ca fiind oportună instituirea prevederii ca aleşii, pe perioada exercitării mandatului, să nu poată încheia contracte comerciale de prestări servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cu instituţiile sau regiile autonome de stat ori cu societăţile comerciale înfiinţate de autorităţile administraţiei publice locale şi centrale”, se arată în expunerea de motive a inițiatorului proiectului.

Citește și Siveco mai câștigă un contract cu statul

Conform proiectului, persoanele care nu depun declaraţia pe propria răspundere, nu vor putea candida la alegerile respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel