Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Familia ei a anunțat decesul într-o declarație dată Asociației Presei din Marea Britanie, spunând că a murit "liniștită".
Contextul în care a apărut minijupa
Anglia ieșea din privațiunile postbelice atunci când, în 1955, Mary Quant și iubitul ei aristocrat, Alexander Plunket Greene, amândoi abia ieșiți de pe băncile școlii de artă, au deschis un butic numit Bazaar pe King's Road din Londra, în inima cartierului Chelsea. Quant l-a umplut cu ținutele pe care le purtau ea și prietenele ei boeme, "o bulibășeală de haine și accesorii", după cum a scris într-o autobiografie, "Quant on Quant" (1966) - fuste scurte evazate, șosete până la genunchi și colanți, bijuterii funky și berete în toate culorile.
Tinerele femei din acea perioadă întorceau spatele formelor încorsetate ale mamelor lor, cu talia strânsă și pieptul în formă de navă - forma Dior, care dominase încă din 1947.
Atunci când nu găsea piesele pe care le dorea, Quant le confecționa singură, cumpărând țesături cu amănuntul de la magazinul de lux Harrods și cusându-le în dormitorul ei, unde pisicile ei siameze aveau obiceiul de a roade tiparele după care lucra.
Evoluția a fost fulminantă
Profitul a fost dificil de obținut în acei primii ani, dar buticul a fost un succes încă de la început, iar femeile tinere goleau locul aproape zilnic, uneori luând hainele direct din brațele creatoarei în timp ce intra în magazin. Ea și Plunket Greene au condus magazinul ca pe cafenelele pe care le frecventau: un loc de întâlnire și de petrecere la orice oră, cu un fundal de jazz.
Și au făcut din vitrinele lor un spectacol, de asemenea, urmărite de manechine concepute de un prieten pentru a arăta ca tinerele care făceau cumpărături acolo.
Amatori în materie de contabilitate cuplul țineau facturile în teancuri, plătind de sus în jos. Vânzătorii erau adesea plătiți de două ori, sau deloc, în funcție de locul pe care îl ocupau în teanc.
Un deceniu mai târziu, Mary Quant era un brand global, cu licențe în toată lumea - a fost numită ofițer al Ordinului Imperiului Britanic în 1966 pentru contribuția sa la exporturile britanice - și cu vânzări care aveau să ajungă în curând la 20 de milioane de dolari. Când a făcut un turneu în Statele Unite cu o nouă colecție, a fost întâmpinată ca un al cincilea Beatle, la un moment dat având nevoie de protecția poliției.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...