Ok Center funcţionează de un an în Capitală şi a fost realizat dintr-o investiţie de 600 de mii de euro. Centrul este coordonat de Fundaţia Dreptul la Educaţie, pe care banca a înfiinţat-o în 2013, după modelul şi cu sprijinul Fundaţiei OTP Fáy András din Ungaria, scrie MTI.
Centrul educaţional a împlinit vineri un an, prilej cu care a fost organizat un eveniment festiv, unde László Diósi, CEO OTP Bank România şi Preşedinte al Fundaţiei Dreptul la Educaţie a declarat că: ”OK Center îşi îndeplineşte rolul sperat, având în vedere că zilnic îi calcă pragul circa 40 de persoane. Faţă de planurile originale s-a consolidat educaţia destinată adulţilor, având în vedere că prin elevi s-au primit feedback-uri de la părinţi şi profesori, că şi ei ar participa cu plăcere la cursurile de educaţie financiară.”
CEO-ul a subliniat că în România situaţia educaţiei financiare este atât de rea, încât orice iniţiativă este binevenită. Diósi a arătat: OTP România se străduieşte ca cei interesaţi să îşi înţeleagă cât mai bine nevoile financiare şi să ştie să se descurce în lumea tot mai ramnificată a sfaturilor investiţionale, respectiv să nu piardă contactul cu realitatea. Acesta a subliniat că centrul are şi traineri maghiari, care au ţinut cursuri, în colaborare cu unităţile de învăţământ, în nenumărate localităţi din Transilvania.
Tamás Mészáros, preşedintele Fundaţiei OTP Fáy András a declarat că ar fi important ca autorităţile române să introducă în curriculumul şcolar şi cunoştinţele financiare, deoarece potrivit unor studii România este în urmă la acest capitol. Mészáros a recunoscut că elevii sunt suprasolicitaţi, de aceea nu este sigur că ar trebui introdusă o materie separată, dar cunoştinţele pot fi integrate în materii existente, cum ar fi matematica.
Adrian Căruceru, coordonatorul OTP Financial Fitness a vorbit despre rezultatele unui studiu efectuat de fundaţia OTP Bank România, potrivit căruia în România 91 la sută din respondenţi sunt interesaţi de informaţii financiare, dar doar 10-12 la sută sunt preocupaţi să economisească pe termen lung. 46 la sută din ei nu au asigurare pe bunuri, 63 la sută nu au asigurare de viaţă, iar 23 la sută nu au niciun fel de economii.
Gabriela Folcuţ, directorul executiv al Asociaţiei Române a Băncilor a spus că în regiune România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte răspândirea serviciilor bancare şi financiare. Aceasta susţine că 30 la sută din angajaţii de la stat îşi primesc salariile în mână. În România se estimează că circa 1,2 milioane de persoane lucrează la stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...