Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
În 10 ani, pietrele prețioase s-au scumpit cu mai bine de 110%, arată datele companiei internaționale de consultanță Knight Frank. Printre altele, în intervalul dat, prețul briliantelor a crescut cu 113%, în timp ce nestematele colorate - cu 112%.
Experții au constatat o creștere în popularitate a pietrelor colorate. ”În ultimii zece ani, un carat de smarald sau de rubin a devenit mai scump decât un carat de diamant incolor. Și sunt convins că, foarte curând, safirurile o vor lua înaintea briliantelor. La preț, firește”, a declarat directorul general al companiei Gemfields, Sean Gilbertson.
Dintre toate pietrele, cea mai spectaculoasă evoluție a aparținut rubinelor. Astfel, dacă în 2015 Sunrise Ruby, de 25,59 carate, a fost vândut cu 30 de milioane de dolari, devenind cel mai valoros din lume, un an mai târziu, în 2016, a fost stabilit un record: 1,2 milioane de dolari pentru un carat.
Citește și Un uriaș diamant albastru a fost descoperit într-o mină din Africa de Sud
”Într-adevăr, e ca și cum ne-am întoarce în timp. Să nu uităm că, la începutul secolului trecut, briliantele se situau, pe scara valorică, undeva pe locurile 3 și 4. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care grupul De Beers a ridicat în mod artificial prețurile la diamentalele naturale. Acum, revine interesul pentru smarald, rubine, ba chiar pentru pietre care nu sunt prețioase, precum alexandrita, berilul sau acvamarina”, au subliniat experții în domeniu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.