Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Marți, cu puțin timp înainte de ora 7:30, petrolul Brent din Marea Nordului cu livrare în martie a scăzut cu 0,50%, la 79,28 dolari, după ce luni seară a urcat cu 1,37%, la 79,65 dolari. Echivalentul american, West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în februarie, a scăzut cu doar 0,05%, la 74,59 dolari, după ce în seara precedentă a crescut cu 1,16%, la 74,63 dolari.
Noile comentarii pesimiste ale oficialilor Rezervei Federale americane au anulat speranțele de redresare a cererii chineze. Președintele Fed din San Francisco, Mary Daly, a declarat că se așteaptă ca Banca centrală să majoreze ratele undeva la peste 5%, în timp ce omologul său din Atlanta, Raphael Bostic, a declarat că factorii de decizie ar trebui să majoreze ratele peste 5% la începutul trimestrului al doilea și să le mențină acolo pentru o perioadă extinsă.
Investitorii devin din ce în ce mai precauți înaintea Anului Nou Lunar în China, temându-se că o creștere a călătoriilor ar putea duce la o explozie a cazurilor de Covid în principalul importator de țiței din lume. Între timp, Beijingul a oferit recent rafinăriilor și comercianților o cotă generoasă de import în cea de-a doua alocare pentru 2023, în condițiile în care China se pregătește pentru creștere după ce a eliminat rapid restricțiile stricte ale Covid, după cum relatează Bloomberg.
Restricțiile impuse de China au fost ridicate
Susținute de scăderea dolarului, cotațiile au înregistrat luni un avans de până la 3% în cursul zilei, înainte de a încetini în urma prăbușirii bursei de pe Wall Street. "Începutul săptămânii a fost un pic prea entuziast, iar prețurile au pierdut puțin din elan pe măsură ce se apropiau de închidere", a comentat Matt Smith de la Kepler.
Piața petrolului a deschis săptămâna în creștere "pe fondul veștii că China și-a redeschis granițele pentru prima dată de la izbucnirea inițială a virusului Covid-19", au notat analiștii de la Energi Danmark. Duminică, Beijingul a ridicat carantina obligatorie pentru călătorii din străinătate, punând capăt la trei ani de izolare, ceea ce ar trebui să stimuleze mobilitatea în țară și, prin urmare, consumul de petrol în primul importator mondial de țiței.
În Hong Kong, frontiera cu China continentală a fost redeschisă. După trei ani în care China a aplicat unele dintre cele mai draconice restricții din lume, care au afectat puternic economia țării și au declanșat în cele din urmă proteste în întreaga țară, luna trecută a ridicat brusc majoritatea măsurilor de combatere a pandemiei Covid-19.
"Ridicarea restricțiilor locale, a restricțiilor la granița dintre China, Hong Kong și Macao și reluarea călătoriilor internaționale sunt motoare puternice pentru piețele petroliere", a declarat analistul SPI Stephen Innes. Petrolul a beneficiat și el de pe urma dolarului slab. Indicele dolarului, care compară dolarul cu un coș de alte monede importante, a scăzut luni la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni.
Întrucât petrolul este tranzacționat în dolari, un dolar puternic reduce puterea de cumpărare a investitorilor care folosesc alte monede și, prin urmare, influențează cererea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...