Cele două companii și-au forțat consumatorii să descarce actualizări care de fapt nu erau suportate de dispozitivele respective. Cele două firme au trimis actualizări însistens și repetat fără să informeze corect consumatorii.
Anul trecut, Apple a trimis mai multe actualizări care au dus la probleme de performanță a telefoanelor iPhone de generație mai veche. Lumea a început să vorbească despre o teorie a conspirației prin care Apple în mod deliberat încetinește performanțele dispozitivelor însă ulterior ceea ce părea a fi doar o bârfă, s-a dovedit a fi o practică reală a companiei.
Samsung, la rândul său, a trimis actualizări la sistemul de operare Android Marshallow, care au cauzat probleme grave de funcționare pentru Galaxy Note 4s, defecțiune pentu care compania cerea bani ca să fie reparată.
Problema de fapt nu era că actualizările erau proaste cât faptul că au obligat consumatorii să le accepte.
În plus, a fost descoperit și faptul că Apple nu și-a informat clienții în mod corect despre caracteristicile esențiale ale bateriilor cu litiu, ca de pildă durata de viață, factorii care deteriorează acumulatorii și nici despre cum trebuie întreținuți, verificați sau înlocuiți, astfel încât să se păstreze funcționalitatea completă a dispozitivului. Problema a ieșit la lumină când Apple le-a comuncat propietarilor de iPhone 6 că bateriile nu le funcționează corect și că vor fi nevoiți să plătească pentru înlocuirea acestora.
Samsung va trebui să plătească o amendă de 5 milioande de euro iar Apple 10 milioane. Sumele sunt derizorii pentru cele două companii, legea nepermitând apliarea de amenzi mai mari.
Dacă toate țările ar lua măsuri similare, probabil că asemenea abateri de la regulile bunelor practici de vor diminua.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...