Italienii au amendat Apple și Samsung pentru încetinirea dispozitivelor
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Autoritățile italiene au amendat Apple și Samsung cu 15 milioane de dolari, pentru că au fortaț cosnumatorii sa instaleze actualizări care încetinesc dispozitivele. Măsura poate să pară doar o picătură într-un ocean, dar este un semnal că guvernele nu vor permite la nesfârșit asemena comportament.

Cele două companii și-au forțat consumatorii să descarce actualizări care de fapt nu erau suportate de dispozitivele respective. Cele două firme au trimis actualizări însistens și repetat fără să informeze corect consumatorii.

Anul trecut, Apple a trimis mai multe actualizări care au dus la probleme de performanță a telefoanelor iPhone de generație mai veche. Lumea a început să vorbească despre o teorie a conspirației prin care Apple în mod deliberat încetinește performanțele dispozitivelor însă ulterior ceea ce părea a fi doar o bârfă, s-a dovedit a fi o practică reală a companiei.

Samsung, la rândul său, a trimis actualizări la sistemul de operare Android Marshallow, care au cauzat probleme grave de funcționare pentru Galaxy Note 4s, defecțiune pentu care compania cerea bani ca să fie reparată.

Problema de fapt nu era că actualizările erau proaste cât faptul că au obligat consumatorii să le accepte. 

În plus, a fost descoperit și faptul că Apple nu și-a informat clienții în mod corect despre caracteristicile esențiale ale bateriilor cu litiu, ca de pildă durata de viață, factorii care deteriorează acumulatorii și nici despre cum trebuie întreținuți, verificați sau înlocuiți, astfel încât să se păstreze funcționalitatea completă a dispozitivului. Problema a ieșit la lumină când Apple le-a comuncat propietarilor de iPhone 6 că bateriile nu le funcționează corect și că vor fi nevoiți să plătească pentru înlocuirea acestora.

Samsung va trebui să plătească o amendă de 5 milioande de euro iar Apple 10 milioane. Sumele sunt derizorii pentru cele două companii, legea nepermitând apliarea de amenzi mai mari. 

Dacă toate țările ar lua măsuri similare, probabil că asemenea abateri de la regulile bunelor practici de vor diminua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...


pixel