România pe datorie. Ministerul Finanţelor, nou împrumut de peste 2,5 miliarde de lei
Ministerul Finanţelor a...
Revista de specialitate Frontiers in Psychology a publicat un articol ce descrie această ultimă realizare a inginerilor japonezi. Concret, este vorba despre un proiect numit RIKEN.
Iar robotul a fost botezat Nicola. Autorii materialului nu explică motivul pentru care a fost ales acest nume. În ultimă instanță nici nu contează așa de mult, era o simplă chestiune de curiozitate.
Cert este că mașina poate este în stare să manifeste furie, dezgust, teamă, tristețe, surpriză și fericire. Pentru a-și exprima emoțiile, robotul are mușchi artificiali care funcționează pe bază de dispozitive pneumatice.
Toate mișcările robotului sunt acționate de presiunea aerului. Astfel, mașina este capabilă să miște din sprâncene și să ridice colțul buzelor, ceea ce ajută la exprimarea emoțiilor. Există șase dispozitive care răspuns de controlul mișcărilor capului și ale ochilor.
Se observă că robotul are o față umană atipică, dar emoțiile de pe fața sa sunt ușor de recunoscut, chiar dacă nu are riduri faciale.
Primele teste au arătat că emoțiile de pe fața robotului sunt destul de umane. În timpul experimentului, participanții au fost rugați să interpreteze expresiile de pe fața androidului.
Precizia nu a fost întotdeauna de 100%, dar a fost acceptabilă. Nicola nu a reușit să transmită bine emoția dezgustului, deoarece, din cauza pielii de silicon, care este mai puțin elastică decât cea umană, nu poate încreți nasul.
Citește și Câini-robot pentru patrulare. SUA, metodă nouă pentru PAZA graniței cu MEXICUL
"Pe termen scurt, androizii precum Nikola ar putea deveni un instrument de cercetare important pentru psihologia socială sau chiar pentru neurobiologia socială", spun specialiștii niponi.
Deocamdată, Nikola nu are un corp, dar asta este o chestiune de viitor nu prea îndepărtat. Oamenii de știință cred că astfel de androizi, de exemplu, vor putea ajuta persoanele în vârstă care sunt singure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...