Japonezii au găsit RĂSPUNSUL! Semnificația desenelor de pe platoul Nazca

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Japonezii au găsit alte explicații pentru misterioasele linii
Japonezii au găsit alte explicații pentru misterioasele linii
Cercetătorii japonezi de la Universitățile Hokkaido și Yamagata susțin că au reușit să descifreze 16 geoglife din totalul de aproximativ 300, care brăzdează deșertul Nazca. Potrivit unui articol publicat pe EurekAlert, oamenii de știință niponi au identificat câteva păsări peruane, ajungând, totodată, să înțeleagă cauza interesului major manifestat de oamenii de atunci pentru respectivele vietăți.

Specialiștii au analizat desenele păsărilor pe baza semnelor morfologice bine conturate, inclusiv forma și dimensiunile relative ale ciocurilor, aripilor, capetelor și cozilor. Astfel, s-a ajuns la concluzia că geoglifa despre care s-a crezut că reprezintă o pasăre colibri este, de fapt, conturul unui struț singuratic, în timp ce alte desene imaginează pelicani.

În privința celorlalte păsări, condorii și flamingo, oamenii de știință niponi au dubii în privința descifrării corecte a respectivelor desene, afirmând că lipsesc trăsături de bază care să confirme identificarea inițială. Pe de altă parte, cercetătorii japonezi au constatat faptul că păsările desenate și care, într-adevăr, se întâlnesc în Peru, trăiesc în alte regiuni ale țării, unde nu există geoglife. Struții, spre exemplu, pot fi întâlniți spre nord, aproape de Ecuador, în timp ce pelicanii sunt răspândiți de-a lungul coastei.

Citește și Erupție vulcanică devastatoare. Cercetătorii francezi, în alertă

Pornind de aici, experții japonezi au tras concluzia că vechii peruani erau fascinați de specificul exotic al acestor păsări, care nu trăiau în zona platoului Nazca. Cât despre celelalte desene de păsări, este posibil ca ele să reprezintă zburătoare care au existat, cândva în Peru, dar dispărute de-a lungul timpului.

Cele aproximativ 300 de geoglife din deșertul Nazca au dimensiuni variate, de la 15 cm, la mai multe sute de metri, chiar kilometri. Cercetătorul William H. Isbell le-a grupat în următoarele categorii: linii lungi și drepte, figuri largi, geometrice, desene de plante și animale, grămezi de roci și figuri care decorează laturile colinelor din jur. Printre reprezentări se numără maimuțe, tarantule, condori, iguane și multe forme geometrice cum ar fi cercuri, linii perfect paralele sau trapezoide - unele întinzându-se pe 14 km.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Proiect / Foto: Freepik
Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF

pixel