Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
O capsulă a sondei Hayabusa2, conţinând mai mult de 5,4 grame de eşantioane prelevate de pe asteroidul Ryugu, aflat la o distanţă de peste 300 de milioane de kilometri de Terra, s-a întors pe Pământ în urmă cu exact un an.
Agenţia japoneză de explorare aerospaţială intenţionează să trimită studiul despre acea descoperire unei reviste ştiinţifice majore, posibil chiar în acest an, a declarat într-o conferinţă de presă Tomohiro Usui, managerul Grupului de Cercetare a Ştiinţei Astromaterialelor, care a realizat această analiză.
Spre deosebire de meteoriți
Tomohiro Usui a spus că "spre deosebire de meteoriţi, care sunt contaminaţi după ce intră în atmosfera Pământului", eşantioanele prelevate de pe asteroidul Ryugu ar putea să le ofere oamenilor de ştiinţă "informaţii despre condiţiile exacte din spaţiu".
În prezent, şase echipe de cercetători din Japonia analizează eşantioanele prelevate de pe acel asteroid în funcţie de mai multe criterii, precum ştiinţa materialelor organice.
JAXA a transmis o parte din acele eşantioane cercetătorilor de la NASA, în virtutea unui acord de colaborare ştiinţifică încheiat de Japonia şi Statele Unite.
Sfaturi ale experților
Pe altă parte, un expert în astronomie a declarat că există un lucru pe care nu ar trebui să îl facă nimeni în cazul în care un asteroid se îndreaptă spre Pământ iar sfatul nu este deloc la ceea ce ne-am altepta.
Citește și NASA, despre inteligența artificială și EXTRATEREȘTRII
Citește și Obiect MISTERIOS în spațiu. Astronomii nu știu sigur despre ce este vorba
Profesorul Alan Duffy, astronom de la Swinburne și director al Institutului pentru Tehnologie și Industrie Spațială, a declarat că dacă un asteroid sau un meteorit zboară se îndreaptă către planeta noastră, ar trebui să încercăm să nu ne uităm în acea direcție.
Va fi greu să nu o faceți
"Aș spune că cel mai bun sfat este să nu vă uitați la acest asteroid. Adică, va fi greu să nu o faceți. Sunt extrem de străluciroare acestor obiecte care ard în atmosferă", a declarat acesta.
"Asta este de fapt ceea ce a cauzat multe dintre problemele suferite de oamenii din Chelyabinsk. Aceștia, nu în mod nerezonabil, s-au uitat la această enormă minge de foc arzând pe cer, a cărei luminozitate a fost în esență ca cea a Soarelui în momentul în care a explodat în cele din urmă, și care a provocat leziuni ale retineri la cei care au privit fenomenul”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...