Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Grupul celor șapte (G7) - Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite -, precum și Uniunea Europeană, se întâlnesc la Tokyo în perioada 7-8 noiembrie pentru a discuta diferite aspecte socio-politice, inclusiv despre cele două războaie, informează Reuters.
"Angajamentul nostru de a continua sancțiunile stricte împotriva Rusiei și de a sprijini puternic Ucraina nu a oscilat deloc, chiar dacă situația din Orientul Mijlociu se intensifică", a declarat ministrul japonez de externe, Yoko Kamikawa, într-o conferință de presă.
Yoko a precizat că G7 organizează o întâlnire ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, care va avea loc în timpul reuniunii de la Tokyo.
Țările G7 că războiul din Ucraina se va extinde pe termen lung iar acest lucru necesită un sprijin militar și economic de durată pentru Kiev, a declarat un oficial american după reuniunea miniștrilor de externe ai Grupului în septembrie.
G7 a aplicat prima linie de sancțiuni împotriva Rusiei, când a invadat Ucraina în februarie 2022, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy având o apariție surpriză la summitul liderilor G7 de la Hiroshima din mai.
Grupul analizează propuneri de impunere de sancțiuni asupra comerțului cu diamante rusești.
De asemenea, Japonia a declarat marți că se va confrunta cu o lovitură inevitabilă din cauza sancțiunilor americane asupra proiectului Arctic LNG 2 din Rusia, în care companiile japoneze Mitsui & Co și JOGMEC dețin o participație combinată de 10%.
Luna trecută, Departamentul de Apărare al SUA a elaborat un plan de ajutor pentru Ucraina în valoare de 200 milioane de dolari, arată site-ul instituției americane.
Pachetul conține, printre altele, rachete AIM-9M pentru apărarea aeriană, echipamente pentru sistemele aeriene fără pilot (c-UAS), muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), rachete de artilerie de 155 mm și 105 mm și muniție aeriană de precizie.
Sunt menționate, de asemenea, echipamente de război electronic, rachete antitanc TOW și sisteme antiblindate AT-4, arme de calibru mic și peste 16 milioane de cartușe pentru acestea, muniții explozive, piese de schimb, muniții de antrenament, echipamente de întreținere și alte echipamente de teren.
Cu toate acestea, au apărut discuții în senatul SUA cu privire la limitarea acestor ajutoare oferite Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...