Joe Biden, anunțul momentului privind războiul din Ucraina
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Joe Biden somează proprietarii de benzinării din SUA: Sunt vremuri de război. Scădeți prețul la pompă
Joe Biden somează proprietarii de benzinării din SUA: Sunt vremuri de război. Scădeți prețul la pompă
Preşedintele american Joe Biden a vorbit din nou despre războiul din Ucraina și a făcut un anunț important.

Liderul de la Casa Albă a anunțul un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, pachet ce cuprinde "arme de artilerie grea, zeci de obuziere, 144.000 de muniţii, precum şi drone tactice", informează agențiile de presă.

Preşedintele rus Vladimir Putin "nu va reuşi niciodată" să ocupe Ucraina, a promis cu acest prilej preşedintele american.

"Ne aflăm într-o perioadă critică în care (ei) pregătesc terenul pentru următoarea fază a războiului", iar SUA şi aliaţii lor "se mişcă cât mai repede posibil" pentru a furniza Ucrainei echipamentele şi armele de care are nevoie, a adăugat Biden.

Ajutorul militar acordat de SUA Ucrainei de la începutul războiului se ridică astfel până acum la peste 3 miliarde de dolari, menţionează Reuters.

Citește și Putin, anunţul momentului. A ANULAT ordinul de asalt asupra combinatului Azovstal din Mariupol

Între timp, nouă ţări din Europa centrală şi de est, între care România, vor cere înainte de finele lui aprilie ajutor financiar de la UE pentru primirea de refugiaţi ucraineni, potrivit unui comunicat, citat de AFP.

Este vorba de Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, România şi cele trei state baltice, Letonia, Lituania şi Estonia, care "au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună pentru a angaja un dialog cu Comisia Europeană privind modificarea regulilor în vigoare", a indicat vicepremierul ceh Ivan Bartos.

Acesta a subliniat că "actuala criză este excepţională şi nu se poate prevedea impactul final asupra economiilor". "Suntem ferm convinşi că nu va fi suficientă flexibilizarea politicii de coeziune. Trebuie să cerem şi finanţare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiaţi din Ucraina", a adăugat Bartos.

Cele nouă sunt favorabile de asemenea "validării urgente a programelor pentru noua perioadă bugetară 2021-2027, astfel ca proiectele care îi ajută pe refugiaţii din Europa centrală şi de est să poată începe să fie rambursate cât mai curând posibil", a mai notat responsabilul ceh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel