Joe Biden îi va explica lui Putin care va fi SOARTA Rusiei
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Secretarul de Stat Antony Blinken
Secretarul de Stat Antony Blinken
Mai sunt câteva zile până la summitul SUA-Rusia, programat pentru 16 iunie, la Geneva. De rezultatul acestei întâlniri va depinde, într-o măsură sau alta, liniștea lumii. Vor reuși Joe Biden și Vladimir Putin să ajungă măcar la o înțelegere sau se vor despărți fără nimic? O întrebare la care nu există răspuns. În schimb, sunt tot felul de declarații, și de o parte, și de cealaltă. 

Astfel, Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken a anunțat ce intenționează Joe Biden spună lui Vladimir Putin la Geneva. Potrivit acestuia, președintele american va propune relații mai stabile, dacă Rusia va ”alege alt curs”. În același timp, liderul de la Casa Albă îi va povesti omologului său de la Kremlin la ce trebuie să se aștepte Rusia în cazul unor unor acțiuni agresive.

„Președintele se va întâlni cu președintele Putin peste o săptămână, nu în pofida, ci din cauza acestei agresiuni și a acestor atacuri. El îi va spune clar și direct la ce ar trebui să se aștepte din partea Statelor Unite dacă vor continua acțiunile nesăbuite și agresive împotriva noastră. În același timp, el îi va spune la fel de clar că, dacă Rusia alege un curs diferit în acțiunile sale, vom prefera o relație mai stabilă ”, a declarat Blinken într-un interviu acordat pentru Axios. 

Secretarul de stat consideră că discuțiile vor „aduce beneficii” popoarelor celor două țări și ale întregii lumi, deoarece va fi dezbătută stabilitatea strategică și controlul armelor. „Trebuie să folosim această oportunite, este cea mai bun posibilitate pentru ca președinții celor două țări să se întâlnească între patru ochi”, a arătat Blinken.

Citește și China scoate ”artileria grea” și pleacă la vânătoare. Ce caută

Șeful diplomației americane a evitat elegant să răspundă la întrebarea dacă este optimist cu privire la rezulatul summitului. Oricum, s-a mulțumit el să declare, Statele Unite sunt pregătite pentru diferite scenarii.

Discuțiile dintre Vladimir Putin și Joe Biden sunt programate pentru 16 iunie. Președintele SUA a anunțat că intenționează să constate inadmisibilitatea încălcărilor drepturilor omului de către Rusia. Președintele Rusiei intenționează să discute, printre altele, despre stabilitatea strategică, lupta împotriva pandemiei și a terorismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel