Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Rusia nu a impus restricții privind furnizarea de îngrășăminte, astfel de bariere ar trebui ridicate de către țările occidentale care le-au impus, a spus Peskov, citat de publicația RBK, una dintre foarte puținele care și-au mai păstrat o oarecare independență comparativ cu alte mass-media ruse.
"Nu Kremlinul a fost cel care a impus restricțiile. Nu trebuie să ridicăm nimic aici, restricțiile impuse de Statele Unite, țările europene și altele ar trebui ridicate", a spus Peskov când i s-a cerut să comenteze informațiile privind o propunere a secretarului general al ONU, António Guterres, de a simplifica restricțiile asupra exporturilor de potasă din Rusia în schimbul trecerii cerealelor din porturile ucrainene.
"Furnizorii noștri sunt interesați să își deruleze contractele comerciale internaționale, dar, din păcate, au fost impuse sancțiuni cu efect de bumerang în întreaga lume. <...> Aceste restricții sunt cele care ne împiedică să mergem înainte", a adăugat el.
Citește și Putin îi trimite pe ruși să vâneze dolari pe piața neagră
Vorbind despre posibilitatea de a folosi porturile ucrainene pentru transporturile de cereale, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că acestea sunt "pline de mine, iar apele sunt acum extrem de periculoase pentru navigație". "Acum este nevoie de o operațiune de deminare acolo, este o operațiune foarte complicată. Până în prezent, pericolul pentru navigație și navigație în acele zone este foarte mare", a declarat Peskov.
El a recunoscut că problema livrărilor de îngrășăminte a fost discutată de președintele Putin și de secretarul general al ONU în timpul întâlnirii lor din 26 aprilie. "Acest lucru a fost într-adevăr discutat la recenta întâlnire de la Moscova dintre președintele Putin și secretarul general Guterres, iar acesta a ridicat problema că măsurile restrictive directe și indirecte care au fost impuse împotriva furnizorilor de îngrășăminte rusești sunt pline de mari pericole pentru securitatea alimentară globală", a declarat Peskov.
În aprilie, Ministerul rus al Apărării a suspendat trecerea navelor de război străine și a altor nave în trei zone din Marea Neagră timp de șase luni, între 24 aprilie și 31 octombrie. Este vorba de o zonă de apă alungită de-a lungul coastei Crimeei (aproximativ de la Sevastopol la Gurzuf), o zonă dreptunghiulară în largul coastei peninsulei Kerch (în dreptul rezervației naturale Opuk) și o mică zonă maritimă în apropierea vârfului vestic al Crimeei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...