Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Primul val de disponibilizări a început la Credit Suisse, a anunțat joi pentru AFP o sursă apropiată, fără a preciza însă amploarea primelor reduceri de personal. În orice caz, sucursala Credit Suisse din Houston, în Statele Unite, va fi închisă.
Miercuri, publicația bricanică Financial News a afirmat că 200 de bancheri au fost concediați în cadrul acestui prim val care a început la 31 iulie. Alte două urmează să vină "în septembrie" și "în octombrie", potrivit aceleeași surse, ce precizează că prima rundă va afecta toate nivelurile ierarhice ale băncii de investiții. Angajații concediați vor primi "salariul integral până în noiembrie, plus patru săptămâni de salariu pentru fiecare an de serviciu" în cadrul pachetului de compensații, care include și "bonusuri amânate", precizează site-ul.
Săptămâna trecută, săptămânalul financiar HandelsZeitung a relatat că sute de bancheri de la Credit Suisse vor primi înștiințare de concediere. Problema ocupării forței de muncă provoacă o îngrijorare considerabilă în Elveția, având în vedere importanța celor două bănci pentru economie chiar și înainte de fuziunea lor. Potrivit Biroului Federal de Statistică din Elveția, sectorul financiar (cu excepția companiilor de asigurări și a fondurilor de pensii) număra în 2020 aproximativ 120.000 de angajați, iar marile bănci reprezentau doar ele 21% din totalul locurilor de muncă din acest sector.
De îndată ce a fost anunțată preluarea Credit Suisse de către UBS, chestiunea ocupării forței de muncă a dat naștere unor îngrijorări considerabile în Elveția, în special din cauza duplicării eforturilor în domeniul băncilor de investiții și al băncilor de retail. Pentru a evita falimentul Credit Suisse, UBS a acceptat, pe 19 martie, sub presiunea autorităților elvețiene, să cumpere fostul rival.
Investitorii așteaptă cu nerăbdare rezultatele trimestriale ale UBS pentru a afla mai multe despre planurile sale. Banca trebuia inițial să își publice rezultatele în iulie, dar le-a amânat până la 31 august din cauza complexității fuziunii. Mulți directori de la Credit Suisse au făcut deja pasul, fără să aștepte să fie concediați și să treacă la alți concurenți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...