Evenimentul a avut loc la șantierul naval din Galați și reprezintă un moment semnificativ în dezvoltarea și consolidarea capacităților de intervenție în domeniul maritim, fiind o dovadă clară a angajamentului nostru față de protejarea vieții, indiferent de mediul în care se află.
Prima navă a fost lansată la apă în data de 30 iunie, aceasta având capabilități pentru executarea misiunilor de căutare și salvare pe mare.
Capabilă să desfășoare misiuni de localizare și lichidare a incendiilor izbucnite la bordul navelor, platformelor maritime de extracție și foraj, inclusiv extragerea persoanelor aflate în pericol și stingerea incendiilor apărute ca urmare a aprinderii produselor petroliere deversate accidental pe suprafața apei.
Nava va fi dotată cu echipamente care îi vor permite să participe în cadrul operațiunilor comune cu alte structuri pentru stingerea incendiilor și limitarea poluării, inclusiv poate acorda sprijin forțelor participante pentru salvarea persoanelor aflate în pericol, cu capacitatea de preluare a supraviețuitorilor de până la 50 de persoane.
Este capabilă să asigure transferul de personal, răniți sau materiale în operațiuni cu elicoptere, are posibilitatea de a lansa/recupera UAV (Unmanned Aerial Vehicle), poate executa misiuni de decontaminare CBRN și activități de limitare a poluării pe mare.
Acest mijloc de mobilitate navală este capabil să execute misiuni operative continue, fără aprovizionare și realimentare până la trei zile, fiind proiectată să opereze în toate anotimpurile, atât în Marea Neagră, cât și Marea Mediterană.
Ambarcațiunea este proiectată, echipată şi construită pentru o durată de viaţă de minim 30 de ani. Este capabilă să execute misiuni operative continue, fără aprovizionare și realimentare până la trei zile, asigurând condițiile de trai și deservirea tehnicii de la bord și este echipată cu sisteme de stingere a incendiilor, inclusiv instalații de autoprotecție.
Nava este echipată cu platformă de transfer elicopter (Winch-Only) și/sau lansarea/recuperarea a UAV (UnmannedAerialVehicle).
Vaporul mai este echipată și cu radare, cameră supraveghere (zi - noapte), ambarcațiuni de intervenție rapidă pentru salvare, precum și sistem „rescue star” cu macara iar lungimea totală a navei este de 51,32 m, iar lățimea totală de 9,41 m.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...