Lego nu va folosi materiale reciclate pentru producția jucăriilor. De ce plasticul rămâne varianta cea mai bună

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Lego
Lego
Lego nu mai mai intenționează să folosească materiale reciclate pentru producția jucăriilor după ce, conform companiei, rezultatele unor teste au arat că această variantă duce la emisii de carbon mai ridicate. 

Producătorul danez de jucării Lego a renunţat la eforturile de a înlocui plasticul obţinut din petrol din cărămizile sale colorate, după ce a descoperit că noul material duce la emisii de carbon mai ridicate, a anunţat publicaţia Financial Times (FT), transmite Reuters.

Lego, companie înfiinţată în 1932, susţine că noile cărămizi fabricate din polietilenă tereftalată reciclată (RPET) vor duce la emisii de carbon mai ridicate.

"Am testat sute şi sute de materiale. Chiar nu e posibil să găsim un material ca acesta", a afirmat directorul general al Lego, Niels Christiansen, pentru Financial Times.

Reprezentanţii Lego nu au răspuns imediat solicitării Reuters de a oferi detalii suplimentare.

Anterior, Lego se angajase să înlocuiască cărămizile din plastic obţinut din petrol cu unele din materiale sustenabile, până la finalul deceniului.

Compania şi-a anunţat în 2020 intenţia de a înlocui cărămizile din plastic obţinut din petrol cu unele din materiale sustenabile. Dar a fost dificilă găsirea unui material care să fie prietenos cu mediul dar să aibă aceeaşi culoare, luciu şi sunet ca acele cărămizi din plastic obţinut din petrol.

Recent, Lego a a informat că în primele şase luni din acest an vânzările au crescut cu 1%, la 27,4 miliarde de coroane daneze (patru miliarde de dolari). Comparativ, vânzările Lego au urcat cu 17% în 2022 şi cu 27% în 2021.

"Au fost şase luni dificile pentru industria jucăriilor. Dar ne-am majorat cota de piaţă şi am crescut cu 10% mai rapid decât piaţa", a declarat directorul general de la Lego, Niels Christiansen.

În condiţiile în care vânzările pe piaţa jucăriilor au scăzut în primul semestru din 2022, Lego şi-a majorat cota de piaţă în defavoarea concurenţilor, cum ar fi Hasbro şi Mattel. Totuşi, Christiansen a revizuit uşor în scădere previziunile privind vânzările în acest an.

Compania nu a majorat preţurile seturilor Lego în primele şase luni din acest an şi nu intenţionează să recurgă la scumpiri, în condiţiile în care costurile cu transporturile şi materiile prime s-au normalizat, a explicat Christiansen.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să ştie că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

foto: pexels.com
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik

pixel