Livrări de gaze din Rusia. Șeful E.ON avertizează: Se poate întâmpla în orice moment
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Ar putea fi următoarea pe listă
Ar putea fi următoarea pe listă
Germania, unde inflația a creat situații aberante, dacă ne gândim doar la explozia prețului la uleiul de floarea soarelui, care a trecut de 6 euro/litru, ba chiar 9 euro, se așteaptă să fie următoarea țară europeană ”pedepsită” de Rusia pentru atitudinea ei față de războiul din Ucraina. 

Prin urmare, Germania trebuie să fie pregătită în orice moment pentru perturbări majore ale livrărilor de gaze ruseşti, a avertizat directorul general al companiei energetice E.ON, Leonhard Birnbaum, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Trebuie să ne aşteptăm în orice moment la oprirea livrărilor. Dacă va fi în mai sau în toamnă, este aproape irelevant. Pentru a fi pregătiţi, trebuie să adaptăm planurile noastre de urgenţă la actuala situaţie şi să clarificăm procesele", a declarat şeful companiei germane.

Acesta a susţinut că actualul plan de urgenţă al Guvernului german, care prioritizează gospodăriile în defavoarea industriei în cazul în care este întreruptă aprovizionarea cu gaze, ar trebui reconsiderat, reflectând temerile că numeroase firme s-ar putea prăbuşi într-un astfel de scenariu.

"Dacă vorbim de perioade lungi şi de întregi state europene (care să nu mai primească gaze ruseşti), trebuie să ne întrebăm dacă vechile răspunsuri încă sunt corecte", a apreciat şeful E.ON.

Citește și Gaze naturale. Gazprom nu va livra NIMIC prin conducta Yamal-Europa

Până acum livrările de gaze ruseşti către Germania au fost stabile, chiar dacă autorităţile au lansat prima din cele trei etape ale planului de urgenţă, pentru a reflecta perturbările în urma conflictului din Ucraina.

De la începutul invaziei, Germania şi-a intensificat eforturile de diversificare a aprovizionării cu energie pe termen scurt, în special prin construirea de terminale plutitoare de gaze naturale lichefiate.

"Vom face cu greu faţă la următoarele două ierni fără gazele ruseşti, dacă nu vrem să afectăm industria şi economia. Dar apoi nu vom mai avea oţel sau industrie chimică, iar consecinţele vor fi dramatice", a avertizat Birnbaum. Prin urmare, a apreciat acesta, Germania nu ar trebui să sprijine interzicerea gazelor ruseşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel