"Raliul lui Moş Crăciun", pe Wall Street. Ce aşteptări au investitorii, la final de an
Indicii principali de pe Wall...
Publicitate
Jay Malave, directorul financiar al companiei, a declarat marți la Conferința UBS Global Industrials & Transportation că prioritățile guvernamentale tind să se schimbe de la o administrație la alta.
„Este normal ca o nouă administrație să prioritizeze lucruri pe care cea anterioară poate nu le-a considerat importante. Lockheed Martin este obișnuită cu acest tip de adaptare rapidă,” a spus Malave.
Critici din partea lui Elon Musk
Elon Musk, consilier al președintelui ales Donald Trump, a criticat recent programul F-35, numindu-l „depășit” în contextul dezvoltării dronelor. Musk a postat pe Twitter un videoclip cu drone chinezești, însoțit de comentariul: „Între timp, unii încă construiesc avioane de luptă cu pilot precum F-35.”
Malave a recunoscut că unele programe de apărare ar putea fi afectate de tăieri bugetare, dar a subliniat că este dificil de anticipat ce modificări specifice ar putea apărea.
Citește și: Lockheed Martin va produce în România baterii de mare capacitate
Impact financiar și negocieri în derulare
Lockheed Martin a ajuns recent la un acord preliminar pentru loturile de producție 18 și 19 ale F-35, însă detaliile finale ale contractului nu au fost încă stabilite. În lipsa acestuia, compania a fost nevoită să finanțeze din surse proprii continuarea producției, ceea ce a dus la pierderi financiare de 700 de milioane de dolari în trimestrul trecut.
„Dacă nu finalizăm contractul până la sfârșitul anului, am putea pierde câteva miliarde de dolari din venituri și peste un miliard de dolari în flux de numerar,” a precizat Malave.
Inflația și noile tehnologii vor face ca avioanele din loturile 18 și 19 să fie mai scumpe decât cele din loturile anterioare, inversând tendința recentă de scădere a costurilor. În plus, compania resimte efectele unei pauze de un an în livrările F-35, cauzată de problemele cu pachetul de upgrade Technology Refresh-3.
Perspective optimiste pentru viitor
Malave rămâne optimist că contractul va fi finalizat până la sfârșitul anului, iar Lockheed Martin va recupera pierderile financiare în următorii ani. Compania estimează că va câștiga înapoi 400 de milioane de dolari din suma pierdută până în 2025.
În timp ce administrația Trump și consilierii săi, precum Musk, ar putea reconfigura prioritățile de apărare, Lockheed Martin se pregătește să navigheze aceste schimbări și să rămână un actor cheie în industria apărării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicii principali de pe Wall...
Reuters prezintă o analiză a...
Grupul Jinjiang, contractor...
Republica Moldova se bazează pe...
Un nou proiect controversat al...
Grupaj de ştiri.
Turismul elen arată semne pozitive în 2025.
Criptomoneda este tot mai des...
Exporturile totale de gaze...
Tragedie aviatică în Kazahstan.
În noiembrie, piața neagră a...
Curs valutar, 24 decembrie 2024.
Actele normative adoptate în ședința Guvernului României...
Autoritățile iraniene au ridicat o serie de interdicții.
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 24 decembrie.
Greva angajaților Starbucks din SUA se extinde la peste...
Ministerul Afacerilor Externe a...
Luni seara a avut loc prima...
Vladimir Putin și premierul...