Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Companiile cu sediul în SUA au semnat un memorandum de înțelegere cu Polska Grupa Zbrojeniowa pentru "a explora înființarea unei facilități de asamblare finală și a unor capacități de producție de componente în Polonia", au declarat miercuri companiile într-o declarație comună.
"Memorandumul de înțelegere ne permite să dezvoltăm un parteneriat internațional strategic pe termen lung cu PGZ și să creăm un scenariu avantajos atât pentru Polonia, cât și pentru SUA, pentru a furniza clienților noștri capacitățile dovedite ale Javelin", a declarat Dave Pantano, vicepreședinte al Javelin Joint Venture și director al programului Javelin al Lockheed Martin Javelin, într-un comunicat.
Lockheed și Raytheon au declarat că acordul va contribui la stabilizarea "producției viitoare a sistemului Javelin pentru forțele americane, oferind în același timp oportunități unice pentru industria poloneză".
Până la sfârșitul lunii trecute, SUA au dat Ucrainei peste 10.000 de sisteme Javelin, potrivit Pentagonului. Armele au fost creditate ca fiind cele care au ajutat armata ucraineană să țină trupele rusești departe de Kiev în primele zile ale războiului.
În ultimele luni, Pentagonul a luat măsuri pentru a crește producția de muniții critice pentru a aproviziona Ucraina și pentru a reface stocurile SUA și ale aliaților. În martie, Pentagonul a înființat Celula de accelerare a producției comune pentru a găsi modalități de a crește producția de muniții.
"Cred că adevărata întrebare în mintea noastră este: pentru câte sisteme vom face acest lucru și care este finanțarea necesară pentru a putea face acest lucru", a declarat Bill LaPlante, subsecretarul apărării pentru achiziții și susținere, Bill LaPlante, la o conferință a Asociației Naționale a Industriei de Apărare, săptămâna trecută. "Întotdeauna căutăm [pentru] ... a doua și a treia sursă de aprovizionare".
Citește și:
Acțiunile Lockheed s-au prăbușit. Este vorba despre avionul de luptă F-35
Armata a anunțat recent planurile de a fabrica peste 1 milion de proiectile de artilerie pe an, până în 2025.
În Statele Unite, Lockheed și Raytheon lucrează pentru a crește producția de Javelin de la 2.000 la peste 3.500 pe an.
Dar războiul din Ucraina a arătat cât de repede consumă armatele munițiile critice și i-a determinat pe oficialii Pentagonului să găsească noi modalități de producție, inclusiv coproducția de arme critice în locații din străinătate.
"Pentru a crește producția, industria nu trebuie doar să depășească problemele legate de lanțul de aprovizionare, ci și să deschidă noi linii de producție, ceea ce necesită mașini-unelte suplimentare și o forță de muncă extinsă", scriu Stacie Pettyjohn și Hanna Dennis într-un nou raport al Center for a New American Security despre creșterea producției de muniții. "Punerea în funcțiune a acestor piese durează de obicei câțiva ani și necesită investiții substanțiale."
Producerea de arme americane în străinătate nu este un concept nou. Sikorsky, deținută de Lockheed Martin, asamblează elicopterele Black Hawk în Polonia. Lockheed asamblează, de asemenea, F-35 în Italia și Japonia și a anunțat recent un acord pentru ca Rheinmetall din Germania să producă fuselajele pentru avioanele de luptă invizibile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...