Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
În încercarea de a salva localul lor preferat, 25 dintre clienții fideli ai cafenelei închise au format o companie numită Kruununhaan Korttelikahvila Oy (Korttelikahvila înseamnă "cafenea de cartier" în finlandeză), investind, fiecare, între 2.500 și 10.000 de euro. Împreună au renovat localul și au redeschis cafeneaua sub numele de Mariankatu 18.
De atunci, grupul de proprietari, dintre care majoritatea nu au experiență în afaceri, a ajuns la 40 de persoane, printre care se numără profesori de la universitatea locală, primarul orașului Helsinki, un dirijor de orchestră, un regizor de film și un director de bancă ieșit la pensie.
Sistemul poate fi folosit de persoane din alte districte care se luptă să salveze afacerile locale în fața concurenței marilor comercianți cu amănuntul și a piețelor de desfacere.
De altfel, în SUA, este o practică obișnuită ca mici comunități să administreze librării, restaurante sau alte afaceri de acest gen, adică fără prea mari pretenții. Iar în Marea Britanie, o mișcare de salvare a vechilor pub-uri de către comunitatea locală capătă amploare, mai ales după ce cel mai vechi pub din țară a fost închis din cauza pandemiei.
Interesant este că, deși magazinele mici se luptă să se mențină pe linia de plutire, cererea pentru serviciile lor este în creștere. Mai ales în condițiile muncii la distanță, când oamenii caută bunurile de care au nevoie mai aproape de casă decât în centrele comerciale din apropierea birourilor lor.
Proprietarii de la Kruununhaan Korttelikahvila se concentrează în primul rând pe perspectivele de afaceri, pe salarii echitabile și pe construirea unei comunități locale puternice. După ce cafeneaua se închide la ora 18:00, spațiul este închiriat pentru reununi de cartier, între vecinir. Potrivit coproprietarului cafenelei, Niina Hietalahti, compania urmărește profitabilitatea și durabilitatea.
Mulți oameni visează să deschidă o cafenea sau un restaurant, dar timpul, banii și efortul necesar pentru a conduce propria afacere îi descurajează, de cele mai multe ori. Totuși, la Mariankatu 18, proprietarii pot fi atât participanți activi, cât și spectatori pasivi, dacă doresc. Există un sentiment de comunitate și ospitalitate în cafenea, spune coproprietarul Maarit Kivilahti, care lucrează acolo cu normă întreagă ca angajat și deține funcția de manager al companiei.
Citește și Topul celor mai SCUMPE orașe din lume în 2021
Și pentru că vorbim de Finlanda, în 2021, în plină pandemie, agenția de creație TBWAHelsinki și compania de design Upwood au amenajat în pădurea din apropierea orașului Lahti mai multe spații de lucru în aer liber pentru munca la distanță. De exemplu, există un spațiu de lucru cu vedere la lacul Vesijärvi, la 45 de minute de mers pe jos de cea mai apropiată parcare.
Alte locuri de muncă sunt amplasate în parcuri forestiere din apropierea zonelor rezidențiale, scrie Fast Company. "Birourile" din natură sunt mult mai bune decât să lucrezi în bucătărie sau din baie, spun designerii. Birourile sunt realizate din molid finlandez și au spațiu pentru un laptop, precum și un suport de telefon încorporat, loc pentru pahare și un cârlig pentru o geantă sau un rucsac.
Mesele atașate de copaci sunt similare cu posturile de lucru în picioare, doar că în pădure. Utilizarea acestor stații de lucru este gratuită, dar se face pe baza principiului "primul venit, primul servit". Cu toate acestea, designerii avertizează că în pădure nu funcționează întotdeauna serviciul de telefonie mobilă, iar acolo nu există electricitate sau internet.
Ideea creatorilor a fost ca oamenii forțați de pandemie să lucreze de la distanță să poată face acest lucru în natură, la o distanță sigură de ceilalți. Mesele au fost fabricate de Upwood, o companie locală. Acesta a precizat că birourile pot rezista până la ninsorile abundente din timpul iernii, deoarece sunt impregnate cu un material special împotriva umezelii și a mucegaiului.
Posturile de lucru pot fi utilizate timp de aproximativ șase luni pe an și au fost reinstalate în primăvară pentru firmele și companiile care au păstrat sistemul de lucru hibrid. Mesele au fost instalate în cinci locații din Lahti, care se află la 100 de kilometri de Helsinki și care va fi desemnată Capitala Verde a Europei în 2021. Așa cum au fost concepuți de designeri, oamenii se vor plimba prin pădure după sau în timpul unei pauze de la serviciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Fabricanții europeni trimit în...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...