Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva mai mult bănci rusești, a unor mari grupuri industriale și a unor membri ai elitei, printre care Gazprombank, Alfa Bank și o femeie despre care se crede că este fiica vitregă a ministrului rus de externe Serghei Lavrov.
Sancțiunile, care vizează 59 de entități și persoane fizice din Rusia și șase din Belarus, includ compania maritimă de stat Sovcomflot, compania militară privată Wagner Group și Alrosa, cel mai mare producător de diamante din lume.
Marea Britanie a vizat-o și pe Polina Kovaleva, despre care se crede că este fiica vitregă a lui Serghei Lavrov. Guvernul a declarat că aceasta va deține o proprietate în valoare de 4 milioane de lire sterline în Londra. Registrele de proprietate arată că tânăra locuiește în zona Kensington, renumită pentru parcurile, magazinele de lux și muzeele sale.
„Svetlana îl însoțește pe Lavrov în fiecare călătorie oficială de afaceri externe. Uneori își ia și mama în vârstă de 78 de ani și pe nepoata ei. Întreaga familie este listată ca membră a misiunii diplomatice. Am aflat că Polyakova a folosit avionul Ministerului Afacerilor Externe de peste 60 de ori.”, a scris pe Twitter șefa secției de investigații din cadrul Fundației Anticorupție, Maria Pevchikh.
Citește și Joe Biden cere eliminarea Rusiei din G-20
Sancțiuni vor fi impuse și lui German Gref, directorul general al celei mai mari bănci rusești, Sberbank.
"Putin nu ar trebui să își facă iluzii că suntem uniți cu aliații noștri și că vom continua să strângem șuruburile asupra economiei rusești pentru ca el să eșueze în Ucraina", a declarat ministrul de externe Liz Truss. "Nu va exista nicio relaxare", a adăugat ea.
Kremlinul a declarat joi că premierul britanic Boris Johnson a fost cel mai activ lider antirus, dar că abordarea Londrei va duce la un impas. Sancțiunile vizează, de asemenea, compania feroviară și de apărare Kronshtadt, principalul producător rus de drone.
Marea Britanie a declarat că valoarea totală a activelor băncilor care au fost sancționate de la invazia din Ucraina este de 500 de miliarde de lire sterline (600 de miliarde de dolari) și că valoarea netă a activelor oligarhilor și ale membrilor familiilor acestora se ridică la peste 150 de miliarde de lire sterline (180 de miliarde de euro).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...