Acum, cel puțin un investitor imprtant îl încurajează acum să își reducă investițiile masive în Reality Labs, proiectul său legat de metavers, spunând că firma "a pierdut încrederea investitorilor".
Brad Gerstner, al cărui fond Altimeter Capital deține acțiuni Meta în valoare de sute de milioane de dolari, a publicat luni o scrisoare deschisă adresată lui Mark Zuckerberg și consiliului de administrație al Meta, intitulată "Este timpul pentru o revenire".
În scrisoare, el acuză Meta că plutește în derivă "pe tărâmul excesului", cu "prea mulți oameni, prea multe idei și prea puțină urgență". În plus, Gerstner a scris că concentrarea companiei asupra metaversului a distras atenția și concentrarea de la activitățile sale de bază, care, spre deosebire de segmentul Reality Labs al companiei, generează profit.
Meta a refuzat să comenteze cu privire la scrisoarea lui Gerstner.
Anul trecut a fost unul tumultuos pentru Meta. Afacerea sa legată de Metavers a raportat pierderi de peste 15 miliarde de dolari începând de anul trecut, când compania a făcut anunțul surprinzător că va schimba marca din Facebook în Meta.
Prețul acțiunilor companiei a scăzut cu peste 60% până acum în 2022.
Meta este așteptată să raporteze rezultatele trimestriale la sfârșitul acestei săptămâni, iar mulți experți se așteaptă ca pierderile de la Reality Labs să continue să crească vertiginos.
Deși Gerstner numără Meta ca fiind a treia cea mai mare investiție a fondului său, probabil că nu poate schimba singur compania fără ajutorul conducerii sau al altor investitori. Altimeter Capital deține o participație de aproximativ 320 de milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal, dar acest lucru echivalează cu doar 0,1% din companie, conform ultimelor înregistrări ale Meta la SEC.
Cu toate acestea, scrisoarea lui Gerstner face parte dintr-un cor din ce în ce mai mare de investitori și analiști Meta care își exprimă îndoiala cu privire la viabilitatea pivotului Meta.
La începutul acestei luni, Zuckerberg a prezentat ultimele date actualizate ale companiei Reality Labs, pe care mulți le-au considerat dezamăgitoare. Un analist a calificat prezentarea drept "disperată".
Scrisoarea lui Gerstner a inclus o listă de remedii sugerate pentru așa-zisa lipsă de concentrare a Meta, inclusiv reducerea numărului de angajați ai companiei cu cel puțin 20%, reducerea cheltuielilor anuale de capital cu cel puțin 5 miliarde de dolari și limitarea investițiilor companiei în Reality Labs la nu mai mult de 5 miliarde de dolari pe an - o reducere masivă pe baza cheltuielilor companiei de până acum în acest an.
Citește și: TikTok, platforma perfectă pentru răspândirea dezinformărilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Într-o mișcare istorică,...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...