Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
"Forța motrice din spatele acțiunilor este dorința ca LVMH să rămână în Franța, în proprietatea familiei mele cât mai mult timp posibil", declara omul de afaceri pentru revista Challenges, în iulie 2018. Compania sa este, de fapt, un mastodont, cu o cifră de afaceri de 64,2 miliarde de euro și un profit net de 12 miliarde de euro în 2021.
De câteva zile, familia Arnault a preluat conducerea clasamentului Forbes al celor mai înstărite familii din lume, cu active evaluate la aproximativ 187 de miliarde de dolari. În prezent, toți cei cinci copii Arnault lucrează în cadrul grupului LVMH.
Delphine, în vârstă de 47 de ani, este director general adjunct la firma Louis Vuitton, iar Antoine, în vârstă de 45 de ani, este șeful departamentului de imagine și comunicare al LVMH și director general al mărcii Berluti. Alexandre, în vârstă de 30 de ani, este vicepreședinte executiv al brandului Tiffany. Frédéric, în vârstă de 27 de ani, este directorul general al Tag Heuer, iar Jean, la cei 24 de ani ai săi, este director de marketing și dezvoltare a segmentului de ceasuri Louis Vuitton. Delphine și Antoine sunt, de asemenea, membri ai consiliului de administrație al LVMH.
Doi veri, copiii surorii lui Bernard Arnault, Dominique, și-au găsit de lucru în companie: Ludovic Watine Arnault este directorul departamentului de comerț electronic la Dior, iar sora lui, Stéphanie, este fondatoarea site-ului Clos 19, care distribuie vinuri, șampanii și băuturi spirtoase LVMH.
Numirea lui Antoine, vineri, în funcția de director general al holdingului Christian Dior SE, care controlează LVMH, "face parte din transformarea Agache într-o societate în comandită", anunțată în iulie anul trecut, se arată în comunicat. Agache este holdingul de familie care supraveghează Christian Dior SE.
"În cele din urmă, el este întotdeauna cel care decide"
Societatea în comandită simplă este cunoscută pentru caracteristicile sale care facilitează transferul de proprietate în cadrul unei întreprinderi familiale. De asemenea, permite disocierea conducerii și a proprietății asupra capitalului și constituie un factor de descurajare a ofertelor ostile de preluare.
Agache trebuie să rămână în totalitate în proprietatea familiei Arnault. "Există o dorință de a menține controlul familiei și de a evita dezmembrarea. Aceasta este linia directoare a ceea ce s-a făcut până acum: să se păstreze unitatea imperiului și să se garanteze continuitatea controlului", explică pentru AFP un cunoscător al grupului.
Barnard Arnault și-a exprimat încă din 2013, într-un interviu pentru Le Monde, această preocupare "de a asigura continuitatea și integritatea grupului LVMH, în cazul dispariției sau sau în cazul în care moștenitorii lui ar ajunge la dezacorduri". O declarație care venea pe fondul uriașului scandal provocat de vestea că omul de afaceri are de gând să obțină cetățenie belgiană în plină dezbatere privind impozitarea și exilul fiscal pentru cei mai norocoși.
Bernard Arnault reafirmase că nu a vrut niciodată să părăsească Franța sau să scape de impozite și a explicat că demersul său a fost unul patrimonial, pentru ca urmașii lui să nu poată distruge ceea ce el a construit o viață întreagă, în cazul în care "se vor lua la ceartă" după moartea sa.
Cu toate acestea, Bernard Arnault intenționează să rămână șef. La Aunarea generală anuală, limita de vârstă a directorului general al LVMH a fost ridicată de la 75 la 80 de ani, permițându-i astfel directorului general, în vârstă de 73 de ani, să își prelungească mandatul.
Cotidianului Le Monde, care a relatat despre reuniunile de familie în timpul cărora patriarhul supune deciziile privind cele peste 75 de mărci ale grupului, Jean Arnault a răspuns: "Nu vă lăsați păcăliți, în cele din urmă, întotdeauna el este cel care decide".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...