Madonna, o afacere care durează de 40 de ani
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Madonna
Madonna
După o lungă pauză, regina muzicii pop, Madonna, a revenit pe scenă cu concerte, în noiembrie, pe Accor Arena din Paris pentru a aniversa cei 40 de ani de carieră. Cunoscută pentru stilul ei ieșit din comun, vedeta se află și în fruntea unei averi considerabile.

Mai mult decât o artistă, Madonna a întruchipat, în ultimii aproape 40 de ani, cultura pop. Primul ei album omonim, lansat în 1983, a marcat începutul unei cariere pe cât de sufocante, pe atât de revoluționare pentru femeile din industria muzicală, în special cu titlul Like a Virgin.

Anul acesta, Louise Ciccone (numele real) sărbătorește patruzeci de ani de succes cu turneul său de celebrare. La 65 de ani, regina pop a rămas un exemplu în spectacolele pe care le prezintă pe scenă. Actualul show, care se dorește unul de excepți, include melodiile de referință, care au făcut-o celebră. 

Mașina Madonna este la al zecelea turneu mondial care ar urma să se încheie în aprilie 2024, în Mexic. În fiecare turneu, vedeta americană pune în buzunar milioane de dolari. Atât de mult încât, în 2022, Guinness World Records a certificat-o încă o dată drept cea mai mare artistă de turnee, cu venituri brute realizate de la începutul carierei sale, de peste 1,3 miliarde de dolari. S-ar putea însă ca anul acesta să nu mai fie cel mai bun, pentru că Taylor Swift, care a intrat recent în cercul foarte privat al miliardarilor, pare să atragă toate privirile.

Oricum, Madonna rămâne Madonna și și-a păstrat încă din 2009, din nou conform Cărții Recordurilor, titlul de cântăreață cu cele mai multe discuri din lume, în jur de 400 de milioane, urmată îndeaproape de Rihanna, Mariah Carey, Taylor Swift și Beyoncé. O reușită care i-a ridicat averea personală, în 2023, la 580 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes, unde a fost și prima femeie antreprenor care a apărut pe coperta în 1990.

Casa Madonnei din California, vândută cu 23 milioane dolari

În 2021, Madonna, care are proprietăți în Londra, New York, Beverly Hills și chiar Lisabona, a achiziționat o reședință uriașă de 1.200 de metri pătrați, cu nouă dormitoare și 11 băi, cu piscină infinită. Proprietatea se află la nord de Malibu și a costat 19 milioane de dolari. Un bun de care însă nu a beneficat prea mult, pentru anul acesta a revândul vila cu 23 de milioane de dolari unui magnat coreean de criptomonede.

Aspect mai puțin cunoscut al vieții Madonnei – scandalurile se vând mai bine - este implicarea ei în activități umanitare. Madonna donează regulat sume importante organizațiilor care luptă împotriva SIDA, dar și pentru cercetarea cancerului și chiar și-a creat propria asociație Raising Malawi, care ajută orfanii din această țară, unde a și adoptat patru copii, David, Mercy, Esther și Stella. În 2008, a urcat chiar treptele Festivalului de Film de la Cannes pentru documentarul „I am because we are”. Scris și produs de cântăreață, filmul a fost regizat de Nathan Rissman, fostul ei grădinar și babysitter, și arată sărăcia tot mai accentuată din Malawi și ravagiile pe care SIDA le produce în rândul populației din această țară. 

Madonna și-a concentrat întregul imperiu pe muzica ei. Încercările ei de afaceri, precum brandul Matérial Girls, pe care l-a creat în 2010 împreună cu fiica ei Lourdes și care a existat doar de câteva săptămâni, nu au avut mare succes. Pentru Madonna, scena este totul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel