Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu 547.000 de lei şi au închis temporar mai multe puncte de lucru ale unor agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în urma unor abateri de la legislaţia în vigoare.
Neregulile depistare de inspectori
"ANPC a demarat, în 30.07.2024, o amplă acţiune de control la 29 operatori economici, care îşi desfăşoară activitatea în Aeroportul Internaţional Henri Coandă pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Acţiunile de control până în acest moment au fost finalizate astfel: 58 de amenzi contravenţionale în valoare de 547.000 lei; 4 avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a 77 kg şi 590 de produse neconforme, în valoare de 24.680 lei; oprirea temporară de la comercializare a 5 kg şi 527 produse neconforme, în valoare de 99.738 lei", se arată într-un comunicat al ANPC, remis marţi AGERPRES.
De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 15 puncte de lucru, iar pentru alte 5 puncte de lucru s-a propus închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de la 6 la 12 luni. Au fost formulate şi 4 invitaţii de consiliere pentru remedierea deficienţelor.
Controalele ANPC par inutile
Potrivit sursei citate, în urmă cu câteva luni ANPC a mai desfăşurat o acţiune de consiliere la aceşti operatori economici şi ulterior două acţiuni de control.
În cadrul controlului au fost verificate 19 puncte de lucru de alimentaţie publică, cinci magazine de comercializare produse alimentare şi nealimentare, două case de schimb valutar, două puncte de lucru pentru închirieri automobile şi un salon de aşteptare pentru pasageri.
Comisarii ANPC au constatat, în urmă verificărilor efectuate, deficienţe care vizează: produse alimentare care nu respectau temperatura şi condiţiile de depozitare impuse de producător, diferenţa de gramaj între cel declarat de vânzător şi produsul comercializat, lipsa informaţiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, condiţii improprii în zona gastro, zone de preparare insalubră, produse care prezentau modificarea stării termice, produse neetichetate.
De asemenea, au mai fost deficienţe legate de lipsa informare privind dreptul consumatorilor de anulare a tranzacţiilor în 24 de ore, lipsa în casă a unei valute care era expusă pe panoul de informare, panou exterior de informare cu valutele tranzacţionate expus într-un loc nevizibil pentru consumator, în timp ce la salonul de aşteptare pentru pasageri mocheta era neigienizată, pătată, deteriorată, mobilier cu zone deteriorate şi neigienizate.
Prețuri exorbitante pentru produse improprii
Este deja de notorietate că prețurile la magazinele din Aeroportul Internațional Otopeni sunt exorbitante, un banal sandviș putând să ajungă și la 60 de lei. Acest lucru este și mai scandalos în condițiile în care nu sunt respectate nici măcar minimele norme de igienă alimentară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.