Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Cozonac
Cozonac
Preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, ROMPAN, Aurel Popescu, a anunțat care este oferta de cozonaci pentru Sărbătorile Pascale din acest an și a vorbit despre stimulente.

"Apreciem că vom mânca ceva mai puţini cozonaci decât anul trecut şi decât în perioada sărbătorilor de iarnă şi nu din cauza preţurilor, care chiar au dat în jos la cozonac. Noi vrem să ofertăm acum 7,2 milioane de cozonaci, faţă de 7,5 milioane anul trecut, pentru că am observat de la supermarketuri că şi comenzile lor au fost ceva mai mici şi atunci sigur că ne orientăm şi noi cu producţia, ca să nu greşim. După cum spuneam, reducerea ofertei nu este din cauza preţului, pentru că sunt unii producători, chiar şi cei mari, care au redus preţurile şi cu 10%, cred că este din cauza puterii de cumpărare. Însă, eu cred că e un lucru bun, pentru că risipa alimentară trebuie să fie tot mai mică şi atunci omul cumpără mai chivernisit, mai chibzuit. Am observat acest lucru: omul preferă să cumpere un cozonac mai mic, dar bun decât un cozonac mare şi mai puţin bun", a spus șeful ROMPAN pentru Agerpres.

Pe de altă parte, el a subliniat a varietatea de cozonaci, cu diferite umpluturi, oferiți de patiseri și a precizat favorite rămân, totuși, produsele tradiționale, cele cu nucă, stafide și rahate.

În ceea ce privește exportul, acesta a continuat să înregistreze o creștere constantă, aproximativ 10% din producția totală ajungând în afara granițelor țării, în comunitățile de români din diaspora.

Popescu a subliniat necesitatea acordării unor stimulente guvernamentale pentru export, menționând că, în ciuda sprijinului acordat altor sectoare, industria de procesare a produselor alimentare este neglijată.

Industria se află într-un ritm alert de producție pentru a satisface cererea pe piață nu doar cu cozonaci, ci și cu pască, un alt produs tradițional al sărbătorilor pascale. Cererea pentru pască, în special cea tradițională cu brânză și smântână, a crescut semnificativ în ultimele zile, necesitând eforturi suplimentare din partea producătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Economia Japoniei s-a contractat în primul trimestru

Economia Japoniei a scăzut în primul trimestru iar yenul...

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

După 55 de activitate, Chevron părăsește Marea Nordului

Chevron urmează să lanseze operațiunea de vânzare...

Sony prezintă două noi smartphone-uri Xperia

Sony își reînnoiește gama Xperia cu două smartphone-uri...

Ce este Project Astra de la Google

Inteligența artificială și realitatea augmentată vor...


pixel