Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Marius Budăi a declarat că instituția pe care o conduce este la zi cu obligațiile asumate în PNRR, precizare ce vine în urma acuzațiilor lansate de liderul PNL, Florin Cîțu, că nu și-ar face treaba.
Întrebat dacă se mai poate vorbi de majorarea pensiilor, ministrul Muncii, Marius Budăi, a răspuns: "Este una din temele principale ale noastre, ale PSD, pe care le vom susține în Coaliție. Avem o criza de securitate globală, suprapusă peste criza economică, criza sanitară, criza prețurilor din energie și peste o inflație mare. Practic este o necesitate, ce și cum va fi o să comunicăm public," a afirmat Marius Budăi la Realitatea Plus.
În ceea ce privește recalcuarea pensiilor, el a precizat că aceasta s-ar fi putut face mai repede, dacă nu era asumarea reformei pensiilor în PNRR.
"Noi pentru 50 de ani de acum încolo suntem limitați, pentru că nu se dorește de către unii renegocierea PNRR, într-un procent de 9,4% din PIB cu toate pensiile din sistem, inclusiv de ordine publică și tot ce ține de pensii în România.(...) Nu renunț în a rediscuta și reajusta acest PNRR, mai ales în contextul actual, a promis invitatul postului de televiziuni mai sus menționat.
Citește și Avocat: Vârsta până la care pot fi încorporaţi românii. Ce spune legea
El a subliniat că ”suntem undeva la aproximativ 1,7 milioane de dosare separate, pe perioade contributive, necontributive, sporuri.(...) În 28 febuarie anul curent am semnat deja contractul cu Banca Mondială și din suma colosală de 4 milioane de euro am reușit să semnăm un contract de asistență pe 1,5 milioane, celalte milioane rămânând la dispozitia statului român", a declarat Marius Budăi.
Ministrul muncii a vorbit și despre plafonarea sporurilor din sistemul bugetar.
"Din păcate, legea salarizarii în România și-a întrerupt cursul, știm cine a înghețat salariile și nu putem să vedem până la final efectele. (...) Avem și datoria principală față de cetățeni, aici pregătim OUG pentru a-i proteja pe întreprinzători sau angajați în eventualitatea în care vor suferi din cauza restriucțiilor și evenimentelor din Ucraina, e sancțiunile stabilite de UE", a mai spus Budăi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...