Majorarea salariului minim. Marius Budăi a făcut anunţul: Când se va face
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Marius Budăi a venit cu precizări despre majorarea salariului minim din România şi alinierea lui cu salariul minim european.

"După cum ştiţi, în momentul în care am ajuns pentru a doua oară la Ministerul Muncii, când am avut onoarea să fac parte dintr-un Executiv al României, am găsit la Ministerul Muncii un punct de vedere negativ transmis către Comisia Europeană, privitor la salariul minim european. Am schimbat imediat acel punct de vedere negativ cu un punct de vedere pozitiv şi mă bucur că, cu sprijinul foarte mare al comisarului european pentru Muncă, membru al familiei politice social-democrate europene, am reuşit să trecem această directivă, să fie aprobată la nivelul Comisiei Europene şi iată că suntem în această situaţie în care trebuie ca noi, ca stat membru, în maximum 24 de luni să adoptăm această directivă în legislaţia naţională. 

Cât priveşte majorarea clară, suntem într-o situaţie în care trebuie să fim foarte atenţi, să discutăm cu partenerii socială şi, cu siguranţă, din punctul meu de vedere, de la 1 ianuarie 2024 vom avea nevoie de o nouă majorare a salariului minim", a anunţat, într-o intervenţie la România TV, Marius Budăi, ministrul Muncii. 

 

Citeşte şi: Noua lege a pensiilor. Marius Budăi, anunţul momentului: Trei variante luate în calcul

 

"Avem trei forme, trei direcţii de gândire asupra acestei legi. Începând de săptămâna viitoare vom forma un grup de lucru astfel încât să începem să discutăm pe aceste forme de lege şi să înaintăm, practic, cu lucrul pe această lege plecând - aşa cum am precizat noi, PSD, când am intrat la guvernare în noiembrie 2021 - de la analiza pe Legea 127 şi de la a vedea ce putem îmbunătăţi şi care aspecte pot fi îmbunătăţite aici astfel încât să avem, în sfârşit, o lege care să nu mai fie pusă între paranteze de către unii sau alţii", a anunţat, miercuri seara, într-o intervenţie la România TV, ministrul Marius Budăi.  

Întrebat de ce se merge pe trei variante ale legii, ministrul Muncii a spus: "Pentru că aşa îi stă bine unui profesionist, ca atunci când se duce în faţa unui decident, să se ducă cu mai multe variante, astfel încât decidentul politic să poată avea pe masă şi să poată lua decizia în cunoştinţă de cauză". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel