În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"După cum ştiţi, în momentul în care am ajuns pentru a doua oară la Ministerul Muncii, când am avut onoarea să fac parte dintr-un Executiv al României, am găsit la Ministerul Muncii un punct de vedere negativ transmis către Comisia Europeană, privitor la salariul minim european. Am schimbat imediat acel punct de vedere negativ cu un punct de vedere pozitiv şi mă bucur că, cu sprijinul foarte mare al comisarului european pentru Muncă, membru al familiei politice social-democrate europene, am reuşit să trecem această directivă, să fie aprobată la nivelul Comisiei Europene şi iată că suntem în această situaţie în care trebuie ca noi, ca stat membru, în maximum 24 de luni să adoptăm această directivă în legislaţia naţională.
Cât priveşte majorarea clară, suntem într-o situaţie în care trebuie să fim foarte atenţi, să discutăm cu partenerii socială şi, cu siguranţă, din punctul meu de vedere, de la 1 ianuarie 2024 vom avea nevoie de o nouă majorare a salariului minim", a anunţat, într-o intervenţie la România TV, Marius Budăi, ministrul Muncii.
"Avem trei forme, trei direcţii de gândire asupra acestei legi. Începând de săptămâna viitoare vom forma un grup de lucru astfel încât să începem să discutăm pe aceste forme de lege şi să înaintăm, practic, cu lucrul pe această lege plecând - aşa cum am precizat noi, PSD, când am intrat la guvernare în noiembrie 2021 - de la analiza pe Legea 127 şi de la a vedea ce putem îmbunătăţi şi care aspecte pot fi îmbunătăţite aici astfel încât să avem, în sfârşit, o lege care să nu mai fie pusă între paranteze de către unii sau alţii", a anunţat, miercuri seara, într-o intervenţie la România TV, ministrul Marius Budăi.
Întrebat de ce se merge pe trei variante ale legii, ministrul Muncii a spus: "Pentru că aşa îi stă bine unui profesionist, ca atunci când se duce în faţa unui decident, să se ducă cu mai multe variante, astfel încât decidentul politic să poată avea pe masă şi să poată lua decizia în cunoştinţă de cauză".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...