Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
"La începutul lui 2024 a fost stabilit ca valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și valorile aferente punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate să fie menținute la nivelul semestrului II de anul trecut pentru primele șase luni din 2024. Am decis să continuăm să menținem finanțarea cel puțin la același nivel și în semestrul II, urmând ca în perioada următoare să încercăm să identificăm potențiale modalități de creștere", anunţă Marcel Boloş.
"Pentru plata salariilor majorate, asigurarea materialelor sanitare și medicamentelor, dar și pentru nevoile imediate cu care se confruntă sistemul medical, bugetul CNAS va beneficia anul acesta de o suplimentare de aproximativ 10 miliarde lei.Obiectivul nostru general este optimizarea resurselor și asigurarea unei acoperiri financiare corespunzătoare pentru toate segmentele sistemului medical. În acest sens, vom continua să lucrăm de aproape cu CNAS, pentru ca împreună să răspundem prompt provocărilor din domeniu", explică ministrul.
CNAS va continua să lucreze împreună cu Ministerul Finanțelor în vederea identificării de soluții pentru o finanțare cât mai apropiată de nevoile reale ale sistemului medical din România, precum și cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și grupurile de lucru CNAS – CMR, se arată într-un comunicat de presă.
“Accesul pacienților la servicii medicale, asigurarea dialogului permanent, a echilibrului și stabilității în sistemul de asigurări sociale de sănătate, reprezintă priorități ale mandatului meu. Acestea sunt condiții esențiale pentru toți cei care au nevoie de servicii medicale (în asistența medicală prespitalicească – ambulatoriul de specialitate, asistența medicală primară, asistența medicală stomatologică, în spitale sau în cadrul celor 17 programe naționale de sănătate curative derulate de către CNAS). Susținerea și implicarea partenerilor de dialog este vitală, astfel încât CNAS să își poată îndeplini misiunea de a oferi pacienților acces la servicii medicale, iar furnizorilor stabilitate și predictibilitate – condiții de bază pentru a putea asigura un act medical de calitate.
Doresc să le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse în acest proces de negociere și pentru înțelegerea arătată față de dificultățile financiare cu care se confruntă întregul sistem medical“, a declarat președintele CNAS, Valeria Herdea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...