Marcel Boloş anunţă că veniturile medicilor de familie și ale specialiştilor din ambulatorii rămân neschimbate după 1 iulie 2024

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Medic. Foto: Pexels.com
Medic. Foto: Pexels.com
"Veniturile medicilor de familie și veniturile specialiştilor din ambulatorii rămân neschimbate și după 1 iulie 2024", anunţă Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

"La începutul lui 2024 a fost stabilit ca valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și valorile aferente punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate să fie menținute la nivelul semestrului II de anul trecut pentru primele șase luni din 2024. Am decis să continuăm să menținem finanțarea cel puțin la același nivel și în semestrul II, urmând ca în perioada următoare să încercăm să identificăm potențiale modalități de creștere", anunţă Marcel Boloş.

"Pentru plata salariilor majorate, asigurarea materialelor sanitare și medicamentelor, dar și pentru nevoile imediate cu care se confruntă sistemul medical, bugetul CNAS va beneficia anul acesta de o suplimentare de aproximativ 10 miliarde lei.Obiectivul nostru general este optimizarea resurselor și asigurarea unei acoperiri financiare corespunzătoare pentru toate segmentele sistemului medical. În acest sens, vom continua să lucrăm de aproape cu CNAS, pentru ca împreună să răspundem prompt provocărilor din domeniu", explică ministrul.

 

Poziţia CNAS

 

CNAS va continua să lucreze împreună cu Ministerul Finanțelor în vederea identificării de soluții pentru o finanțare cât mai apropiată de nevoile reale ale sistemului medical din România, precum și cu  comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și grupurile de lucru CNAS – CMR, se arată într-un comunicat de presă.

“Accesul pacienților la servicii medicale, asigurarea dialogului permanent, a echilibrului și stabilității în sistemul de asigurări sociale de sănătate, reprezintă priorități ale mandatului meu. Acestea sunt condiții esențiale pentru toți cei care au nevoie de servicii medicale (în asistența medicală prespitalicească – ambulatoriul de specialitate, asistența medicală primară, asistența medicală stomatologică, în spitale sau în cadrul celor 17 programe naționale de sănătate curative derulate de către CNAS). Susținerea și implicarea partenerilor de dialog este vitală, astfel încât CNAS să își poată îndeplini misiunea de a oferi pacienților acces la servicii medicale, iar furnizorilor stabilitate și predictibilitate – condiții de bază pentru a putea asigura un act medical de calitate.

Doresc să le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse în acest proces de negociere și pentru înțelegerea arătată față de dificultățile financiare cu care se confruntă întregul sistem medical“, a declarat președintele CNAS, Valeria Herdea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com

pixel