Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Șeful Agenției de Mediu, Sir James Bevan, a declarat că trebuie să fim „mai puțin scârbiți” în privința consumului de apă folosită anterior pentru toaletă, în caz contrar, am putea rămâne însetați în următorii 20 de ani, a afirmat el.
Companiile de apă plănuiesc acum sisteme „de la toaletă la robinet” care vor trata apele reziduale din toalete, chiuvete și căzi de baie pentru a le face potabile.
Acest lucru vine în contextul în care oamenii de știință avertizează că avem nevoie de șapte luni de ploi abundente pentru ca râurile și rezervoarele să revină la niveluri normale.
Sir James a declarat: „Va trebui să fim mai puțin sensibili în ceea ce privește proveniența apei noastre potabile. O parte din soluția viitoare va consta în reprelucrarea apei rezultate din tratarea apelor uzate și transformarea ei în apă potabilă.”, scrie AlephNews.
Oamenii de știință speră că acest sistem va reduce presiunea asupra râurilor, apelor subterane și rezervoarelor, care sunt secate din cauza schimbărilor climatice.
Mai multe companii de alimentare cu apă, planifică deja programe de reciclare a acestora. Construcția ar putea începe până în 2025, iar acestea ar putea fi utilizate până în 2030.
Guvernul a cerut Universității Cranfield, din Bedfordshire, să cerceteze „percepția publicului” asupra planului.
Dr. Heather Smith, de la Cranfield Water Science Institute, a declarat: „Unele ape uzate sunt deja transformate în apă potabilă, deoarece sunt curățate și vărsate în râuri.
„Dar atunci când vorbim despre planificarea de a lua în mod deliberat efluenți și de a-i transforma în apă de la robinet, s-ar putea să existe mai multe rețineri în această privință.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...